Opdracht Boskalis-deelneming Smit Lamnalco

Gepubliceerd op 18 september 2019 14:04 |

Boskalis (22 mei)

16,640 0,000 (0,00%)

HAL Trust (22 mei)

120,400 +0,200 (+0,17%)

PAPENDRECHT (AFN) - Smit Lamnalco, een deelneming van baggerbedrijf en maritiem dienstverlener Boskalis met een belang van 50 procent, heeft een opdracht gekregen voor het verlenen van terminaldiensten voor een project in Mozambique. Het contract heeft een looptijd van tien jaar, met opties voor verlenging, en is goed voor circa 200 miljoen dollar.

Het betreft diensten voor een offshore project rond vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Smit Lamnalco zal sleepdiensten en ondersteunende maritieme diensten verlenen aan lng-schepen. Daarvoor worden drie nieuwbouw-sleepschepen ingezet door het bedrijf, plus een schip voor ondersteunende diensten. De dienstverlening begint begin 2022.

De opdracht komt van Coral FLNG, een consortium van ENI, ExxonMobil, CNPC, Kogas, Galp Energia en ENH. De FLNG terminal bevindt zich circa 80 kilometer uit de kust van Palma Bay en opereert in een waterdiepte van 2000 meter.

Boskalis-branchegenoot Van Oord meldde eerder op de dag een opdracht te hebben ontvangen van het Deense Ørsted voor kabelwerkzaamheden bij offshore windprojecten in Taiwan, waarbij geen financiële details naar buiten werden gebracht.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.