Woningbouw in VS sterk omhoog

Gepubliceerd op 18 september 2019 14:44 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in augustus met 12,3 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

De bouw kwam uit op bijna 1,4 miljoen huizen op jaarbasis. Dat was het hoogste niveau sinds medio 2007. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de woningbouw met 5 procent zou toenemen. In juli nam de woningbouw met een bijgestelde 1,5 procent af.

Het ministerie maakte verder bekend dat het aantal afgegeven bouwvergunningen in augustus met 7,7 procent is toegenomen. De Amerikaanse woningmarkt profiteert van de lage hypotheekrentes en de sterke arbeidsmarkt, waardoor meer mensen een nieuwbouwwoning willen kopen en laten bouwen.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Alle dagen lezen hoe goed het gaat in de VS. Waarom moet die rente dan OMLAAG? Voor nog meer Staatschuld in de VS, die dan vroeg of later mag betaald worden door de Amerikaanse belastingbetaler. Of hopen ze daar dat de Chinezen hun Staatspapier weer eens zullen opkopen?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.