Online coronashoppers leveren FedEx verdubbeling winst op

Gepubliceerd op 18 december 2020 06:03 | Reacties: 7

PostNL (13:26)

3,480 -0,042 (-1,19%)

MEMPHIS (AFN/RTR) - Pakketbezorger FedEx heeft in het voorbije kwartaal zijn winst ruim verdubbeld. Door de coronapandemie moesten veel mensen thuis blijven en sloten fysieke winkels de deuren. Daardoor steeg het aantal onlineaankopen en hadden koeriers van het Amerikaanse bedrijf veel meer werk.

In het tweede kwartaal van FedEx' gebroken boekjaar steeg de omzet voor het eerst tot boven de 20 miljard dollar in één driemaandsperiode. De totale opbrengsten bedroegen 20,6 miljard dollar, tegenover 17,3 miljard dollar een jaar eerder. Daarop boekte FedEx een nettowinst van meer dan 1,2 miljard dollar, tegenover 560 miljoen dollar in dezelfde periode in 2019.

Naast een forse toename van werk, profiteerde FedEx ook van hogere tarieven die het concern voor zijn koeriersdiensten vroeg. Tegelijkertijd had het bedrijf ook hogere kosten. Zo moest het bedrijf investeren in een uitbreiding van zijn capaciteit, waren variabele beloningen van medewerkers hoger en was het bedrijf geld kwijt aan veiligheidsmaatregelen tegen coronabesmettingen.

8 Posts
Beertje1957
0
PNL zal op gelijke wijze haar resultaten laten zien over 2020 en als bonus dividend gaan uitkeren. Dit terwijl de koers van € 3,17 naar € 2,84 is weggezakt door pro's die voornemens zijn tegen een 'koopje' het aandeel te omarmen als de Q4 cijfers PNL bekend worden gemaakt.
pietje-2005
0
Q4 is 1 maart pas; hoop nu snel al een tipje van de sluier opgelicht te zien v.w.b. de recente druktes.
niels74
1
Ik heb zelf diverse webshops en de verkopen zijn echt ontploft deze week. Dus dat komt wel goed met postnl .
Jopie1962
1
quote:

niels74 schreef op 18 december 2020 08:13:


Ik heb zelf diverse webshops en de verkopen zijn echt ontploft deze week. Dus dat komt wel goed met postnl .


De retouren zijn waarschijnlijk ook ontploft deze week. Dat is NOG een keer leuk voor POSTNL.
rene02
0
Het lijkt erop dat Postnl kan publiceren dat ze een ons wegen, de koers blijft gewoon liggen of gaat zefs zakken. Ze zeggen dan dat dit al is in geprijsd Ze hebben liever bedrijven die flinke verliezen en schulden hebben, die worden dan rijkelijk beloond als ze minder verliezen draaien. Wat dat dividend betreft weten ze ook wel raad mee, want dat gaat gewoon in drievoud van de koers af. Jammer, want ik wacht ook al jaren op mijn eerste winst op Post nl
BasH86
0
'Coronasshoppers', leuk woord. Zou zomaar groot kunnen worden nu alle winkels verplicht dicht zijn. Wellicht nog net niet zo groot als 'anderhalvemetersamenleving'. Wel een leuk woord voor een artikeltje op www.watbetekent.nl !
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.