Philips doet miljardenovername in Verenigde Staten

Gepubliceerd op 18 december 2020 08:33 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

Philips Koninklijke (05 mrt)

45,070 -0,145 (-0,32%)

AMSTERDAM (AFN) - Philips koopt het Amerikaanse BioTelemetry voor 2,8 miljard dollar, omgerekend zo'n 2,3 miljard euro. Met de deal zet het zorgtechnologiebedrijf een belangrijke stap op het gebied van het monitoren van patiënten op afstand. Volgens Philips zijn diensten waarbij de dokter zijn patiënt niet fysiek hoeft te ontmoeten door de corona-uitbraak flink in opkomst, vandaar dat het om een "strategisch interessante" overname gaat.

BioTelemetry maakt apparaten en levert diensten waarmee de gezondheid van hartpatiënten op afstand kan worden gevolgd. Het betreft een snelgroeiende onderneming. Vorig jaar was BioTelemetry goed voor 439 miljoen dollar aan omzet.

Philips is al langer een leidende speler als het gaat om het monitoren van patiënten in ziekenhuizen zelf. Door deze deal denkt de Nederlandse onderneming ook snel groter te kunnen worden met het in de gaten houden van patiënten die thuis zitten. "De overname van BioTelemetry past perfect in onze strategie", benadrukt Philips-topman Frans van Houten.

Thuismarkt

BioTelemetry is goed voor een groot netwerk. Het bedrijf houdt jaarlijks ruim 1 miljoen hartpatiënten in de gaten met zijn op afstand verbonden hartslagmeters, gegevensanalyse die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en andere diensten.

De onderneming richt zich nu nog vooral op thuismarkt de Verenigde Staten. In bijvoorbeeld Nederland worden nog geen patiënten gemonitord. Philips ziet kansen om de activiteiten van de nieuwe aanwinst verder uit te breiden in andere delen van de wereld, onder meer in Europa.

Meer omzet

De verwachtingen over de deal zijn hooggespannen. Philips denkt dat het Amerikaanse bedrijf al direct volgend jaar kan zorgen voor meer omzet en winst. Met name in de Verenigde Staten verwacht Philips forse kostenvoordelen te halen.

De overname wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond. BioTelemetry en zijn 1900 werknemers worden dan onderdeel van het Philips-bedrijfsonderdeel Connected Care.

6 Posts
Branco P
1
Moet het niet bericht niet zijn dat Philips een bod op de aandelen heeft uitgebracht? Van kopen is pas sprake als de aandeelhouders hun aandelen ook daadwerkelijk tegen de geboden prijs willen verkopen lijkt mij.
craasie
0
Beter? 30 miljoen winst p/j op een investering van 3 miljard (is niet echt een koopje)
Duurt meestal niet lang, komen er weer allerlei tegenvallers.Philips is beter in afsplitsen dan in het kopen.
Rechtomhoog
0
Bij Philips zijn ze er meester in om goedlopende onderdelen op het verkeerde moment voor een prikkie te verkopen. De aankopen die ze doen, zijn vaak tegenovergesteld; op het verkeerde moment wordt er gekocht en daardoor vaak voor veel te veel geld...
FlashHenk
1
quote:

Rechtomhoog schreef op 18 december 2020 10:55:


Bij Philips zijn ze er meester in om goedlopende onderdelen op het verkeerde moment voor een prikkie te verkopen. De aankopen die ze doen, zijn vaak tegenovergesteld; op het verkeerde moment wordt er gekocht en daardoor vaak voor veel te veel geld...


Geldt dat ook voor Polygram?
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.