Amazon gaat boodschappen Britse supermarkt Morrisons bezorgen

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 08:34 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Groot-Britannië  levensmiddelen 

Ahold Delhaize (14:42)

24,330 +0,020 (+0,08%)

Amazon.com (23 okt)

3.204,640 +28,240 (+0,89%)

BRADFORD (AFN) - De Britse supermarktketen Morrisons gaat een samenwerking aan met webwinkelreus Amazon. Het volledige assortiment van Morrisons is vanaf nu bij Amazon te bestellen en klanten van de Amerikaanse webwinkel met een Prime-account kunnen die boodschappen ook gratis binnen een dag thuis laten bezorgen.

De samenwerking gaat van start voor klanten in de omgeving van Leeds, waar Morrisons zijn hoofdkantoor heeft. Het is de bedoeling dat de dienst later wordt uitgebreid. Morrison's heeft 494 supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Bestellingen via Amazon worden in de lokale supermarkt bijeengezocht en vervolgens door een bezorgbedrijf dat met Amazon samenwerkt naar de klant gebracht.

Amazon begeeft zich al langer op de boodschappenmarkt. Zo heeft het bedrijf in de Verenigde Staten met Whole Foods een eigen supermarktketen. Ook in het Verenigd Koninkrijk verkoopt de techreus al boodschappen onder de noemer Amazon Fresh die in delen van het land ook al dezelfde dag worden bezorgd. Voor de rest van het Verenigd Koninkrijk moet dat later dit jaar ook kunnen.

2 Posts
Kitchen86
0
Amazon blijft maar groeien.. wereldprestatie van formaat, van wat ooit als online boekenwinkeltje begon. Toch is/wordt het bedrijf mijn inziens te groot en te machtig. Ze hebben zoveel geld dat ze zich in elke markt kunnen inkopen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.