'Resultaten Randstad stuk lager door coronacrisis'

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 11:09 | Reacties: 3 | Onderwerpen: detachering 

RANDSTAD NV (22 jan)

53,660 -2,000 (-3,59%)

AMSTERDAM (AFN) - Randstad kampte in het derde kwartaal wederom met de coronacrisis. De uitzender, die erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette in de periode naar verwachting beduidend lagere resultaten in de boeken. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die Randstad op de eigen website heeft gepubliceerd. Het bedrijf komt woensdag voorbeurs met resultaten naar buiten.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers meldde Randstad nog dat van alle Nederlandse uitzendkrachten van Randstad die door de coronacrisis werkloos raakten, zo'n twee derde weer aan het werk was. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers wordt duidelijk of de gevolgen van de tweede golf van het virus zich al laten voelen in het derde kwartaal.

In de consensus wordt de omzet geraamd op bijna 5 miljard euro. Dat was ruim 6 miljard euro een jaar eerder. Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het moeilijk en dat zorgt voor een zwakkere vraag naar uitzendkrachten. De nettowinst komt waarschijnlijk uit op 86 miljoen euro. In dezelfde meetperiode een jaar eerder was dat nog 140 miljoen euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) halveert volgens de prognoes ruim tot 128 miljoen euro.

Net als in andere Europese landen maakte Randstad in Nederland gebruik van het eerste steunpakket van de overheid voor de doorbetaling van loon. Het ging daarbij om compensatie voor zo'n 26.000 werkloos geraakte arbeidskrachten. In juni meldde het bedrijf geen gebruik te maken van de tweede ronde van deze zogeheten NOW-steun. Als reactie op de coronacrisis kondigde Randstad al bij de eerstekwartaalcijfers aan fiks te snijden in de kosten.

6 Posts
Royal Gaskoning
0
Dit aandeel staat sowieso te hoog voor dit soort onzekere tijden. Zeker met de tweede golf en alle onzekerheden die zich nu afspelen in verschillende landen waar Randstad actief is, denk ik dat de sombere consensus terecht is.
Red_
2
quote:

Royal Gaskoning schreef op 19 oktober 2020 11:15:


Dit aandeel staat sowieso te hoog voor dit soort onzekere tijden. Zeker met de tweede golf en alle onzekerheden die zich nu afspelen in verschillende landen waar Randstad actief is, denk ik dat de sombere consensus terecht is.


Lepra Chaun is het daar mee oneens, maar dat terzijde...
Royal Gaskoning
0
quote:

Red_ schreef op 19 oktober 2020 12:09:


[...]

Lepra Chaun is het daar mee oneens, maar dat terzijde...


Wie is Lepre Chaun?
Jopie1962
1
quote:

Royal Gaskoning schreef op 19 oktober 2020 12:38:


[...]

Wie is Lepre Chaun?


Lepre Chaun is een alias voor Randstad.

Waarschijnlijk is Randstad wel 50 of 70 euro waard. Maar ja, mijn fiets is óók veel meer waard, maar niemand geeft het.
Frommel
0
Randstad is net een jojo, omhoog, omlaag, omhoog omlaag. Strategie is goed, en breed wat het echte risico mitigate . Er is fundamenteel niets mis op dit niveau, kan ook nog een stukje hoger. Af en toe in en uitstappen loont.
Lepre Chaun
1
Ansich niks mis mee met de outlook en cijfers en zekers dat in de Landen waar Randstad zit een positieve vibe heerst over Uitzendwerk en de toekomst daar van . In Belgie ook marktleider nog eens .
Mag en kan makkelijk naar 52 Euro en snellers als we denken .
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.