BEURZEN AEX danst rond grens 600 punten

Gepubliceerd op 19 november 2019 16:02 | Reacties: 3

AEX (10 jul)

570,52 +3,14 (+0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam blijft dinsdag hangen rond de grens van de 600 punten. Daar zakte de Amsterdamse graadmeter in de middag weer onder, maar nog altijd was er een plus. Ook andere Europese beurzen stonden hoger. Beleggers wachten nog altijd op meer duidelijkheid over de status van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde kort na de opening op Wall Street 0,1 procent hoger op 598,92 punten. Net als afgelopen week, rondde de AEX gedurende de dag de kaap van 600 punten, maar wist dat niveau niet vast te houden. De laatste keer dat de index boven de 600 punten sloot was op 22 mei 2001. De MidKap daalde 0,3 procent tot 892,00 punten. Frankfurt en Londen dikten tot 0,8 procent aan. Parijs verloor 0,2 procent.

Maaltijdbestelsite Takeaway steeg bij de hoofdfondsen 3,8 procent na een adviesverhoging door Credit Suisse en was daarmee de koploper in de AEX. Tankopslagberdrijf Vopak sloot de rij met een verlies van 1,8 procent.

Automakers deden het beter na een herstel van de verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie in september en oktober. BMW, Daimler en Volkswagen stegen tot 1,3 procent in Frankfurt, PSA en Renault kregen er in Parijs 1,6 procent bij en Fiat Chrysler werd in Milaan 0,2 procent hoger gezet.

In Londen won easyJet 3,5 procent. De Britse luchtvaartmaatschappij kwam met jaarcijfers en liet weten per direct de CO2-uitstoot van al zijn passagiers te compenseren. Satellietbedrijf SES kelderde 18,5 procent in Luxemburg. Beleggers waren niet blij dat de voorzitter van de Federal Communications Commission (FCC) van plan is een openbare veiling van het zogenoemde C-bandspectrum na te streven in plaats van een private verkoop van de frequenties door de satellietbedrijven.

BME klom 1,1 procent in Madrid. Beursexploitant Deutsche Börse overweegt zich volgens Spaanse media ook te mengen in de overnamestrijd rond de Spaanse beursuitbater. Het aandeel BME won een dag eerder al 38 procent nadat bekend werd dat branchegenoten Euronext en SIX Swiss Exchange strijden om het bedrijf.

De euro was 1,1081 dollar waard tegen 1,1080 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent goedkoper op 56,01 dollar. Brentolie zakte 1,5 procent in prijs tot 61,49 dollar per vat.

4 Posts
havik of duif
0
Zo lang Wall Street dicht is gaat het beter met de AEX maar zodra Amerika open is durven we geen eigen koers te kiezen en volgen blindelings alleen als het neerwaarts gaat.
Mavi57
0
Inderdaad - Wall street gaat open en alles dondert naar beneden.
Alles manipulatie door die oranje stabiele genius die de economische wereld in zijn greep houd met zijn kunstgrepen. Onbegrijpelijk! Er moeten in the USA toch ook grote kapitalen zijn die daar last van hebben.
havik of duif
0
Morgen een nieuwe poging over de 600 punten te komen en deze niet meer los te laten.
frankvl
0
Irritant, steeds hebben ze het over een grens van 600 punten. Met een grens heeft het niks te maken.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.