Kalanick verkoopt weer aandelen Uber

Gepubliceerd op 19 november 2019 20:22 | Reacties: 4

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman en medeoprichter van technologiebedrijf Uber, Travis Kalanick, heeft nog eens miljoenen aandelen in het bedrijf achter de taxi-app verkocht. Vorige week zette hij ook al een aanzienlijk deel van zijn aandelen in de markt.

De verkopen komen op het moment dat er een einde is gekomen aan de zogeheten lockup-periode. Hij mocht sinds de beursgang 180 dagen lang geen aandelen van de hand doen. Die periode liep onlangs af. De verkoop van ongeveer een derde van zijn aandelen Uber deze maand leverde hem al een bedrag van 882 miljoen dollar op. Dat geld steekt bij deels in andere bedrijven.

Kalanick stond van 2010 tot 2017 aan het hoofd van Uber. Hij legde zijn functie neer na kritiek op de bedrijfscultuur bij het bedrijf, waaronder beschuldigingen dat hij niets zou hebben gedaan met meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij is nog wel in dienst bij Uber.

4 Posts
DeZwarteRidder
0
aandeeltje!
0
Was te verwachten....als je te snel dergelijke bedragen kunt verdienen met een businessmodel waar je constant in conflict bent met o.a. autoriteiten en je workforce, kun je niet anders verwachten.
Hoewel ik besr voor vernieuwing ben en markten soms opgeschut moeten worden, maak ik geen gebruik van uber omdat ik weet dar dd chaufeurs uiteindelijk tegen elkaar opgezet worden en uitgebuit worden....ook al zijn ze er zelf bij.
DeZwarteRidder
0
Uber: 6000 ongewenste seksuele handelingen in twee jaar in VS

Uber publiceert voor het eerst een veiligheidsrapport. Naast seksuele misstanden stierven ook acht klanten en zeven chauffeurs na fysiek geweld, en vielen nog 97 doden door ongevallen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.