'Britse economie staat voor sterk herstel'

Gepubliceerd op 20 januari 2021 20:45 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Groot-Britannië 

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse economie zal een sterk herstel laten zien nu het land vooroploopt met het inenten van zijn bevolking tegen het coronavirus. Die verwachting sprak Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England (BoE) uit.

Het dodencijfer in Groot-Brittannië als gevolg van het virus is het hoogste van heel Europa. Ook is de economie van het land door de crisis het hardst geraakt van alle grote economieën wereldwijd. Daartegenover staat dat de Britten tot de koplopers behoren als het gaat om het inenten van mensen tegen het virus. Daarmee groeit de hoop dat de regering de beklemmende maatregelen om het virus in te dammen ook sneller kan opheffen, waarmee het herstel kan doorzetten.

De opmerkingen volgens daags op het bericht van de hoofdeconoom van de BoE die zei dat de economie vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zal beginnen te herstellen. Begin februari komt de bank met nieuwe ramingen over de economische groei. Dan volgt ook een rapport over de haalbaarheid van het verder omlaag brengen van de rente tot onder nul om daarmee de groei aan te jagen.

Bailey benadrukt dat daarover nog geen besluit is genomen. Hij zei wel dat, gelet op bevindingen elders, negatieve rentes in specifieke omstandigheden effectief bleken. Hij wees erop dat op dat moment niet duidelijk is of monetair beleid om de economie te beïnvloeden dan werkt.

Kenners gaan er in doorsnee vanuit dat de BoE de rentes tot 2024 stabiel zal houden op 0,1 procent.

8 Posts
Sander1234
0
Ik begrijp dat niet-dat er al zo over al dat herstel gesproken wordt. Pure feel good creëren..hoop..? Geen idee.
@monkeytail
1
quote:

Japio_ schreef op 20 januari 2021 21:05:


Ik lees wanhoop.

Haha, Britten hebben een komisch aandoend talent om zaken luchtig te brengen en optimistisch te doen, hetgeen goed is voor de moraal. We kunnen daar soms wel een voorbeeld aan nemen. Maar met de realiteit schuurt het vaak wel.
Ook hier denk ik dat het veel te optimistisch is dat de economie zich geheel zal herstellen gezien de totaal veranderde situatie na de Brexit. Daar verandert een renteverlaging niet veel aan.
Maar ook in Europa zijn we er nog lang niet.
Daarbij komt dat de werkloosheid nog zal toenemen en de staatsschuld zal moeten worden teruggebracht.
Ik verwacht dat de klap nog zal komen.


SuTrade
1
quote:

Dividend Collector schreef op 20 januari 2021 20:55:


Koop de FTSE 100 index en profiteer!

voor 6000-6200 graag ! in focus
mok
0
Er werd direct al een v-vormig herstel beloofd, maar we staan nu nog steeds ver op achterstand en dat wordt in het eerste kwartaal alleen maar erger. Daarna komt er wel groei, maar terugkeer naar begin 2020 is nog ver weg. Heel apart dat beurzen op record stand staan en totaal niet realistisch.
[verwijderd]
0
Als een Brit in paniek raakt, zet hij een kopje thee. Dus de ‘thee-aandelen’ zullen een ongekende stijging doormaken.
Zwitserleven
0
Eerder vandaag de douaneafhandeling die niet goed functioneert en nu herstel.
Is vlek op vlek: Brexit en Covid. Zie voorlopig geen verbetering
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.