'Avondklok nieuwe klap voor economie'

Gepubliceerd op 20 januari 2021 22:33 | Reacties: 12

DEN HAAG (ANP) - Het instellen van een avondklok betekent een volgende klap voor de economie. Dat zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een interview met NRC. Hij zegt achter de schermen gehamerd te hebben op ruime ontheffingen, maar de vraag is hoe een en ander op papier terechtkomt na het Kamerdebat van donderdag.

Vonhof heeft onder meer vragen over de uitzonderingen die voor restaurants en maaltijdbezorgers gaan gelden. Ook wil hij weten hoe met ploegendiensten wordt omgegaan bij bedrijven waar 24 uur per dag wordt gewerkt. Verder vreest Vonhof een hoop bureaucratisch gedoe bij het verstrekken van de formulieren waarmee bedrijven werknemers vrijstelling van de avondklok kunnen verlenen.

Vonhof wil ook dat ondernemers ruimhartig worden gecompenseerd omdat de grote klap volgens hem nog moet komen. Volgens hem zijn veel vermogens opgebrand en kijken veel ondernemers tegen een berg schulden aan. "Als alles straks weer open is, gaat een ondernemer heus niet vier keer zoveel winst maken. Die verdient het niet terug. De rek is er wel uit", zo laat hij optekenen. "Er wordt steeds gezegd dat we het samen moeten doen in deze crisis. Maar laat dat dan ook merken in de compensatie."

10 Posts
san marco
0
Welnee, beurzen kijken 6 maanden vooruit en gaan steil omhoog. Dus economie gaat in de zomer boomen
Just lucky
5
Wat een grote woorden weer. Welke klap? Alles is al dicht, en gewoon lekker op tijd eten.
GJF1959
1
Tja, wat een grote woorden. Door de extra maatregel, die de avondklok is, wordt echt geen cent minder uitgegeven.
Sander_zwi
1
Beetje kort door de bocht bericht dit.. hoezo volgende grote klap? We mogen al weinig en je moet nu eerder je boodschappen doen, eerder eten en niet meer op de koffie bij elkaar. Mis ik hier nou het grote plaatje of wat? En de bedrijven die langer open zijn of nodig zijn worden gewoon als uitzondering gezien. Kortom ik zie de waarde van dit item niet helemaal naast dat bedrijf het al super zwaar hebben...
Censuurasshole
2
Die compensaties worden later door de gewone burger opgehoest. Die klap vindt dus alleen in de portemonnee van de kleine man plaats. Ik wordt inmiddels onpasselijk van al die werkgeverskots.
Marco 2
0
Waar wordt de avondklok voor ingesteld? 2% van die mensen die buiten zijn, zijn misschien hangjongeren of ouderen. Mensen die 's nachts werken moeten veel eerder naar hun werk. Andere mensen moeten in een koud pakhuis gaan slapen omdat ze anders het werk niet af krijgen. Ik zie veel meer nadelen dan voordelen. Je kan ontheffing krijgen van je baas maar wat gebeurt er als je een eigen onderneming hebt? Bovendien wordt het overdag ook drukker in de supermarkten. Het is om 17.45 donker. Gewoon een slecht idee.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.