'Lichte teleurstelling in prognose ASML'

Gepubliceerd op 20 april 2016 08:56 | Reacties: 3

ASML (10:14)

234,000 -8,450 (-3,49%)

AMSTERDAM (AFN) - De omzetvooruitzichten die ASML schetst voor het tweede kwartaal voldoen aan de verwachtingen, maar de voorspelde brutomarge is aan de magere kant. Dat zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers van de chipmachinefabrikant.

,,Als je het allemaal doorrekent, komt je voor het tweede kwartaal uit op een ebit van minder dan 400 miljoen euro'', zei Versteeg. ,,Dat is duidelijk lager dan de consensus.'' Hij verwacht dan ook een koersdaling bij opening. ,,Maar de koers zou in de loop van de dag, als iedereen de cijfers wat beter bestudeerd heeft, zomaar kunnen aantrekken'', denkt de marktvorser, die het advies 'aanbevolen' hanteert.

Bernstein (advies: outperform) gaat juist uit van een positieve koersreactie. Het effectenhuis wijst erop dat de verdere daling van de brutomarge toe te schrijven is aan boekhoudregels, en meent dat de prognose daarvoor gecorrigeerd de verwachtingen overtreft. Ook de voorspelde omzetgroei is sterker dan voorzien, aldus Bernstein.

Positieve signalen

ING ziet eveneens vooral positieve signalen in de kwartaalupdate van ASML. Analist Nigel van Putten wijst daarbij niet alleen op de financiële prognoses, maar ook op de voortgang die het bedrijf rapporteert met zijn EUV-technologie. Wel blijft de vraag wanneer klanten die op grote schaal in het productieproces gaan gebruiken. De bank handhaaft zijn hold-advies

Het aandeel ASML kwam dinsdagochtend flink lager uit de startblokken, maar veerde daarna op. Het stond na dik een halfuur handel op het Damrak 0,3 procent in de plus op 88,54 euro, in een licht lagere AEX.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tomansky
0
Henri Nostradamus
0
Geheugen van sommigen is nogal kortzichtig. Is men vergeten dat ASML een extreem cyclisch aandeel is? De downturn kan fors zijn en de voortekenen zijn er nu al. Vooruitzichten van grootaandeelhouder INTEL zijn ook niet gunstig. Niet instappen in dit aandeel boven de 25..... (!!!)

HN
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.