Eerste Algemeen Pensioenfonds een feit

Gepubliceerd op 20 juni 2016 06:57 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

Aegon (17:36)

2,311 -0,122 (-5,01%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar Aegon heeft samen met dochterbedrijf TKP als eerste een vergunning van de Nederlandsche Bank (DNB) gekregen om een algemeen pensioenfonds (APF) op te richten. Het Stap Algemeen Pensioenfonds is de eerste in zijn soort in Nederland, zo werd maandag bekendgemaakt.

Bij een algemeen pensioenfonds kunnen meerdere pensioenregelingen naast elkaar worden gevoerd. Hierdoor kunnen de kleine fondsen, die door een stortvloed aan regels en toezicht niet langer zelfstandig doorkunnen, hun kosten drukken door zaken samen te doen, maar houden ze nog wel hun eigen regeling. Ook ondernemingen die een pensioenregeling willen in een pensioenfondsomgeving, kunnen terecht bij Stap.

Het pensioenfonds is opgericht met een startkapitaal van pensioenuitvoerder TKP en Aegon. Ondanks die financiering, staat Stap volledig op eigen benen.

2 Posts
marathon 11
0
Is AEGON het lievelingetje van DNB???
Of zouden NN en DL en ASR enz enz geen verzoek bij DNB hebben ingediend?
Zullen er wel een belang bij hebben om marktverstorende beslissingen te nemen.
Als ze bij DNB eenmaal de pik op je hebben dan moet je van goeden huize komen om te voorkomen dat ze je niet te gronden richten maar als je in de smaak valt dan is niets te dol om reddingsboeien aan te reiken.
Maar ja wie neemt aktie om dit soort zaken eens te onderzoeken? Ze wanen zich onaantastbaar en volgens mij zijn ze dat ook. De vorige president heeft het uitgevonden!!!
Renes
0
AEGON is toch dat bedrijf van de woekerpolissen en verwachten ze nu dan echt dat ik mijn pensioen daar ga onder brengen? Hoe onnozel moet je zijn!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.