'Claim tegen Sligro veroorzaakt onzekerheid'

Gepubliceerd op 20 september 2019 09:27 | Reacties: 3

Sligro (10 jul)

13,400 +0,280 (+2,13%)

AMSTERDAM (AFN) - Een mogelijke claim tegen groothandelsbedrijf Sligro van supermarktketens Jumbo en Coop zorgt voor onzekerheid. Dat stellen analisten van KBC Securities. Ze stellen daarbij dat het nog niet zeker is dat er daadwerkelijk een claim volgt en hoe hoog die claim zal zijn. Ook denken ze dat een juridische procedure naar verwachting enkele jaren in beslag neemt.

Jumbo en Coop vinden dat de brutowinstmarge van de overgenomen EMTÉ-supermarkten zich sinds de overname heel anders heeft ontwikkeld dan voorzien. Daarom willen ze mogelijk een claim indienen tegen Sligro, de vorige eigenaar van EMTÉ. Sligro liet weten de aantijgingen ver van zich te werpen en veel vertrouwen te hebben in een goede afloop.

KBC houdt vast aan zijn accumulate-advies voor Sligro met een koersdoel van 31,00 euro. Analisten van ING merkten op dat de financieel topman van Jumbo, Ton van Veen, eerder dit jaar al zei dat de operationele verliezen bij EMTÉ veel hoger waren dat geschat op basis van boekenonderzoek. De kenners, met een hold-advies en koersdoel van 38 euro, voorzien een kleine negatieve koersreactie op het claimnieuws.

Het aandeel Sligro, dat ex dividend noteert, stond vrijdag omstreeks 09.25 uur 2,7 procent lager op 25,60 euro.

4 Posts
Brimily
2
Jumbo en Coop verkopen geen palingfilet omdat dit niet maatschappelijk verantwoord zou zijn.
Emte deed dit wel, daarom gaan mensen naar andere supermarkten.
Eugen III
0
Lijkt mij toch een moeilijk verhaal, die ontwikkeling van de winstmarge NA de overname.
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

Brimily schreef op 20 september 2019 09:44:


Jumbo en Coop verkopen geen palingfilet omdat dit niet maatschappelijk verantwoord zou zijn.
Emte deed dit wel, daarom gaan mensen naar andere supermarkten.
Moeten ze eens contact opnemen met Dries v d Berg uit Harderwijk.
Nuchtere Kijk Op
0
Jaja soms heb je een periode van OOK magere jaren als aandeelhouder. Dat lijkt met de teruglopende winstcijfers nu wel. Maar kijk eens wat de koers van Sligro ooit gedaan heeft, velen hebben er zeer goed aan verdiend en niet eens alleen in de 7 vette jaren maar veel langer. Kijk bv. maar eens wat er vorig jaar zomer nog als super dividend is uitgekeerd. Nee de aandeelhouders van toen hebben het geld met dat super dividend al binnen. Die claim gaat nog wel een hele tijd duren, en komt te liggen bij de huidige aandeelhouders of die ze over een tijdje dus nog in het bezit hebben. Sligro heeft het al moeilijk genoeg nu, het lijkt erop dat de buurman Jumbo ff een extra tik wil uitdelen? Kan wel eens een hele lange slepende buren ruzie worden. Met de komende tijden niet bepaald hogere aandeelhouderswaarde voor Sligro. Maar terughalen van super dividend is niet aan de orde, blij dat ik ze destijds ook gelijk verkocht heb. Kan wel eens een hele tijd dood geld zijn als je er nu in zit. Het zit ineens niet bepaald mee voor 1 v.d. Veghelse bedrijven. En ja de Jumbo supermarkten zijn i.d.d. van een veel beter kaliber dan wat toen Emte was. Helaas zijn daar geen aandelen van te koop ;-)
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.