Fed grijp weer in op repo-markt

Gepubliceerd op 20 september 2019 15:01 | Reacties: 28 | Onderwerpen: Federal Reserve 

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Reserve heeft vrijdag, voor de vierde dag op rij en zoals eerder al aangekondigd, 75 miljard dollar in het Amerikaanse financiële systeem gepompt. Daarmee wil de centrale bank de stijgende rentes op de markt voor kortetermijnleningen tegengaan en plotselinge krapte in liquiditeit opvangen.

Dat bleek uit een verklaring van de New York Fed. Het gaat om de markt voor zogenaamde repurchase-contracten, waarbij geld kan worden geleend in ruil voor Amerikaanse staatsleningen. Die repo's worden beschouwd als belangrijk smeermiddel voor het financiële systeem in de Verenigde Staten. Bij een stijgende rente worden leenkosten voor bedrijven en consumenten juist hoger, wat ongunstig is. De rente op dergelijke transacties steeg wederom zeer sterk en zakte wat na de ingreep.

De Fed kondigde ook verdere ingrepen op de zogeheten 'repo-markt' aan voor de komende drie weken. Op maandag 23 september zal andermaal 75 miljard dollar in het financiële systeem worden gepompt. Daaropvolgende acties zullen minstens dat bedrag behelzen.

Los daarvan zal de Fed ook drie operaties met een termijn van veertien dagen uitvoeren voor een totaalbedrag van minstens 30 miljard dollar. Dat gebeurt op 24, 26 en 27 september. De Fed maakte eerder al bekend dat het klaar staat om in te grijpen als dat nodig is. Daarmee hoopt de Fed onder meer stress op de financiële markten te onderdrukken.

37 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Terex7
0
quote:

Pinguin schreef op 20 september 2019 15:03:


Hoeveel geld hebben ze nog


Totdat de inkt op is. Of afhankelijk van de server capaciteit...
het zwaard
0
En die Dollar blijft maar stijgen t.o. de andere wereldmunten. Voedselbonnen in de VS? En wij die net dachten dat het daar allemaal van 'n leien dakje liep. Niet dus. Dankzij die dure Dollar kunnen de Amerikanen met de Kerst dan weer goedkope Chinese goederen kopen. Ik zie Xi Jinping al lachen, Trump ook maar dan groen.
Henri Nostradamus
2
Het is simpel. De RePO-betreft 24-uurs leningen. Iedere dag moet dat dus aangezuiverd worden. Dat de FED nu al 4 dagen achtereen hetzelfde bedrag moet voorschieten zegt eigenlijk dat er een partij is (of meerdere samen) die die 75 miljard niet kan ophoesten. Dit tekort is ontstaan doordat begin deze week de laatste dag was dat de belastingen betaald konden worden zonder boete (15/9). Geld wat er schijnbaar niet was. Tenzij dit geld voor langere tijd aan de markt ter beschikking wordt gesteld gaat het denk ik nog wel even duren om dat gat te dichten. Eigenlijk kan de FED niet anders dan QE hervatten anders gaat de rente omhoog - dat blijkt nu wel aan de bewegingen op de repo-markt. En de rente mag niet absoluut niet omhoog want dan stort de aandelenmarkt als gevolg daarvan in sneltreinvaart in elkaar. En dat mag weer niet want dan komen we in een recessie en dat mag zeker niet want dan worden er heel veel mensen werkloos en wordt Trump dus niet herkozen. En DAT kan natuurlijk niet! Oftewel QE komt er 100% zeker aan en wel op hele korte termijn! Leve goud en zilver!

P.S Voorspelling: Trump gaat weer tweeten dat de FED er niets van snapt en dat ze onmiddellijk de rente omlaag moeten gooien door QE te herstarten.

HN
simidoc
0

Fed geeft weer een geldinjectie

De Amerikaanse centrale bank (Fed) moest vandaag wederom ingrijpen op de repomarkt. Via repo's kunnen grote bedrijven of banken geld lenen tegen hele korte looptijden door bepaalde activa, zoals staatsobligaties, in onderpand te geven.

De New York Fed pompte vandaag 75 miljard dollar in het systeem, terwijl de vraag uit de markt op 75,6 miljard uitkwam. Ook woensdag en donderdag overtrof de vraag het aanbod.

De reporente is door de interventies sterk gedaald. Nadat de rente dinsdag piekte op 10 procent staat ze nu op 1,9 procent. De centrale bank wil dat die rente dicht bij de beleidsrente (1,75 à 2 procent) zit, omdat zo de effectiviteit van het monetaire beleid het grootst is.

Te hoge reporentes kunnen leiden tot hogere rentes op andere leningen. Dat kan de economische groei afremmen, terwijl de Fed onlangs juist de rente verlaagde om de Amerikaanse economie te stimuleren.
DerksVisie
1
Dit is het vreemdste nieuwsbericht sinds de financiële crisis. Het lijkt bijna op ¨CDO¨ ook zo´n mooie afkorting.
zonnedaal
0
TA=verlies
1
quote:

Pinguin schreef op 20 september 2019 15:15:


Voor 300 miljard aan rotzooi opkopen waar Joe Sixpack het bestaan niet vanaf weet en ondertussen aan de voedselbonnen. Wat een wereld..


Begint op nederland te lijken met onze voedselbanken en QE
Henri Nostradamus
1
En ja hoor. FED haalt een nieuwe sigaar uit de doos. Nu hebben ze net 14-daags REPO’s van 30 miljard (3x) geintroduceerd, dus voor een extra 90 miljard. Omdat ze denken dat het tekort permanent is. Ook wordt de 75 miljard overnightrepo voortgezet tot 10 okt. Kortom ze pompen 90+75=260 miljard in het systeem voor de komende 2 weken.
Mijn conclusie? Houston we have a problem!

Dit kon wel eens uit de hand lopen en dan is het CRASH!

10 oktober is key. Gevaarlijke dag.

HN
'Belegger'
0
quote:

Gunther schreef op 20 september 2019 17:26:

De reden lijkt technisch van aard en geen wantrouwen ten aanzien van partijen in de markt of hun onderliggende waarden.
Dit is inderdaad een liquiditeitsprobleem en geen vertrouwensprobleem, al kan dat altijd nog. Ik vraag mij af of er partijen waren omgevallen als de FED deze week niet had ingegrepen, of dat ze het hadden kunnen overbruggen tegen hogere rentekosten.

We hebben het over USD 75 miljard. Plus USD 90 miljard lees ik hierboven. Dat is wel op een markt van USD 4000 miljard voor Amerika. De Europese markt is nog een keer zo groot.
Prince Doji
1
Daarmee hoopt de Fed onder meer stress op de financiële markten te onderdrukken.

Ach niets aan de hand, buy de dip hoor ik overal..............

DerksVisie
1
Dit is zo bijzonder, er was totaal geen stress op de markt en toch kwam dit voor. Moet je nagaan wanneer er wel paniek is....
goldsammy
0
quote:

zonnedaal schreef op 20 september 2019 19:35:


2007 all over again. De Purge Protection Team ook weer uit de motteballen gehaald.


Was dat niet "PLUNGE protection team" ?
Bangizwe
0
In Egypte hebben ze vandaag de beurs moeten stilleggen omdat ze bleef crashen. Ze hebben ze stilgelegt rond -7 %.
handelsboer
0
37 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.