Facebook grijpt in bij tienduizenden apps

Gepubliceerd op 20 september 2019 20:22 | Reacties: 2

Facebook (21 feb)

210,180 -4,400 (-2,05%)

MENLO PARK (AFN/RTR) - Techbedrijf Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld. De ingreep is onderdeel van het lopende onderzoek naar app-ontwikkelaars dat Facebook in het voorjaar van 2018 begon in de nasleep van het privacyschandaal rond Cambrigde Analytica. Dat campagnebureau kreeg eerder ongeoorloofde toegang tot gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers.

De uitgeschakelde apps worden geassocieerd met ongeveer vierhonderd app-ontwikkelaars, aldus Facebook. Het techbedrijf voegde daaraan toe dat het niet zo hoeft te zijn dat de apps automatisch een bedreiging voor gebruikers vormden. "We boeken vooruitgang. We zullen niet alles vangen, en een deel van wat we vangen zal zijn met hulp van anderen buiten Facebook," aldus het bedrijf in een blogpost.

Facebook kwam eerder met de Amerikaanse marktwaakhond FTC een boete van 5 miljard dollar overeen wegens verschillende privacyschandalen. Topman Mark Zuckerberg zou geen strobreed in de weg zijn gelegd bij beslissingen over het beheer van persoonlijke gegevens. Met misleidende informatie en instellingen zou Facebook sinds 2012 de privacywensen van gebruikers hebben ondermijnd. Ook wist Facebook eerder van de problemen.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Watermannetje2012
0
Bij Facebook komt het ene na het andere privacyschandaal boven water. Het lijkt wel een soapserie aan het worden met als titel: Fakebook.
Mijn Vriend
0
Dat Mark Sucker nog niet is opgepakt is mij een raadsel, nou eigenlijk niet. Hij kreeg van Trump deze week nog even een bedankje.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.