Nikkei lager na tariefdreiging Trump

Gepubliceerd op 20 november 2019 07:10 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Donald Trump 

TOKYO-Nikkei 225 (28 feb)

21.142,96 -805,27 (-3,67%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw lager gesloten. De stemming werd gedrukt door het herhaalde dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal met China wordt bereikt. Daarnaast liet de Japanse export in oktober de grootste daling in drie jaar zien.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,6 procent in de min op 23.148,57 punten. Het was de tweede verliesbeurt op rij. De Japanse uitvoer zakte afgelopen maand met 9,2 procent. Vooral de export van auto's en vliegtuigmotoren naar de Verenigde Staten en de uitvoer van plastic en auto-onderdelen naar China namen af. De containervervoerders Mitsui OSK Lines en Nippon Yusen KK zakten daardoor 3,4 en 4,2 procent.

De Chinese beurzen gingen eveneens omlaag. De beursgraadmeter in Shanghai leed tussentijds een verlies van 0,5 procent en de Hang Seng-index in Hongkong leverde 0,6 procent in. De Kospi in Seoul verloor 1,2 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung en chipmaker SK Hynix zakten 2,6 en bijna 3 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 1,4 procent lager de dag uit onder aanvoering van de Australische banken.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
san marco
0
Als Trump nu eens woord bij daad voegt.... Voorlopig verlopen deadlines stilzwijgend dood.....

Op andere vlakken ook. Iks geleverd, geen muur, geen stop Obama care, etc. Wel lekker leunend op economische ingrepen van Obama periode waar nu nog steeds de vruchten worden geplukt.
Happy
0
Wel nee, het is ook een spel. Ze eten er zelf geen boterham minder om. Macht en manipulatie is kikken voor hun.
Knight V
0
in ieder geval niet de Duitsers, Fransen, Engelsen, Nederlanders...

We klagen over machtmisbruik, dictatuur in N-Korea, Rusland... maar economisch machtmisbruik is normale zaak vd wereld.

We hebben een randfiguur zoals Trump nodig in Europa, die niet bang is en geen poldermodel discussie hanteerd en Amerika buiten de deur houdt.


M_3500
0
de wereld (ex-US) moet gewoon te invoertarieven naar US zelf telkens nogmaals verdubbelen als DT met een verhoging komt. De productie prijzen in US (bv auto's) gieren dan de pan uit en import van kant en klaar goederen wordt ook erg duur. Het doet even pijn maar dan is die onzin van DT snel afgelopen.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.