Rode beurzen na tariefdreiging Trump | DeBeurs.nl

Rode beurzen na tariefdreiging Trump

Gepubliceerd op 20 november 2019 11:49 | Reacties: 27 | Onderwerpen: Donald Trump 

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide weer op nadat president Donald Trump dreigde de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als Washington en Peking geen handelsdeal weten te bereiken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,8 procent in de min op 591,86 punten. De MidKap leverde 1,1 procent in tot 878,87 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 1,4 procent achteruit.

De daling werd geleid door de financiële concerns en grondstoffenbedrijven. Grootste dalers in de AEX waren verzekeraar Aegon, ABN AMRO en staalconcern ArcelorMittal met verliezen van meer dan 2 procent. Betaalbedrijf Adyen ging aan kop met een winst van 0,4 procent na een adviesverhoging door Bank of America.

Boskalis

Bij de middelgrote bedrijven stond advies- en ingenieursbureau Arcadis onderaan met een min van 3,4 procent. Boskalis voerde de schaarse stijgers aan met een plus van 0,7 procent. De maritiem dienstverlener en baggeraar heeft meerdere contracten voor zwaar zeetransport in de wacht gesleept.

Bij de kleinere bedrijven was Kiadis Pharma (plus 25 procent) een opvallende stijger. Het biotechbedrijf laat sinds de aankondiging van vorige week om te stoppen met de ontwikkeling van zijn belangrijkste medicijn grote koersschommelingen zien. Avantium won 1,3 procent. Het chemiebedrijf gaat een samenwerking aan met het Japanse Nikki-Universal. Softwarebedrijf Tie Kinetix zakte 2,3 procent na publicatie van de jaarcijfers.

Wirecard

Wirecard raakte meer dan 3 procent kwijt in Frankfurt. Volgens de Duitse krant Handelsblatt is de jaarrekening van de Singaporese dochter van de Duitse betalingsverwerker over 2017 niet goedgekeurd door accountantsbureau EY. Wirecard werd eerder in Singapore in verband gebracht met boekhoudfraude. In Stockholm zakte Swedbank 3,5 procent. De door witwaskwesties geplaagde Zweedse bank heeft mogelijk ook Amerikaanse sancties tegen Rusland overtreden.

De euro was 1,1063 dollar waard tegen 1,1081 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 55,29 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,3 procent tot 61,06 dollar per vat.

47 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bir
1
quote:

Banana schreef op 20 november 2019 14:00:


Haha, China heeft veel en veel meer te verliezen bij verhoogde importtarieven dan Amerika en dat weten China en Trump ook. Denken jullie dat ook? Maar het spelletje moet toch gespeeld worden anders komt het nadelig op onderhandelingstafel voor China uit. En wie weet waait er een andere wind. Maar hoelang China zal uithouden? En hoelang Amerika en de wereld geduld heeft? In Amerika wel aandelen scoren all time high.
Inderdaad, oorlog voeren gebeurd nu ook economisch. Interessante tijden.Ik zie dat echt compleet anders, China heeft alle tijd, geen verwachtingen gewekt en is deze klucht niet begonnen.
De enige die kan verliezen is Trump....... omdat hij uiteindelijk zal moeten toegeven. Vergeet niet dat Chinezen veel minder gehecht zijn aan welvaart en succes dan Amerikanen.

Verdiep je maar eens in de wijze waarop passieve expansie door China vorm krijgt.
Kaviaar
0
Kaviaar
0
Trump kan geen kant op. Mooi zo. Als hij dreigt met importtarieven, dan is er schrik. Gaat hij het uitvoeren, is er nog meer schrik.
Alleen als hij alle importheffingen opheft, zou China misschien kunnen gaan tekenen, mits er ook geen importheffingen meer ingevoerd worden.

Trump zit in zak en as. Daar gaat zijn herverkiezing en dat is meer dan goed ook.
Als de Yanks wakker worden, zien ze dat de staatsschuld meer dan onhoudbaar is geworden. Met dank aan hun geweldige en first president die de allergrootste zooi nalaat.
Knight V
0
De westerse landen denken nog als kolonialen. Met chinezen en aziaten moet je elkaar blijven respecteren. De Chinezen hebben nml niks nodig van Amerika. Ze zijn zelfvoorzienend en als je als sukkel denkt dat je dingen kunt kopen/verkopen doir ze te schofferen, dan sluiten ze de deuren.

Trump heeft geen idee hoe hij XI moet behandelen. China is nu een wereldmacht en Trump denkt dat hij de koers bepaald.
De Chinezen lachen zich kapot. Diplomatiek zeggen ze niet veel en Trump maakt zich belachelijk.

Amerika heeft jarenlang oorlog gespeeld en andere landen bespeeld en bespioneerd. Nu proberen ze andere landen aan hun kant te krijgen, maar het werkt averechts. Mensen zien China als nieuwe beloofde land met producten en technologie en gigantische afzetmarkten om flink aan te verdienen.

Amerika is uit en over. De impeachment zegt iets over Amerika, dat het geen lief, integer volk is. Ze bespelen, misbruiken je en laten je flink dokken.

Die tijd is over. China opent langzaam haar deuren en westerse invloeden zie je steeds meer terug op straat. Luxe hotels, gigantische malls, dure auto... het wordt de nieuwe Hollywood.

Amerika is oud (Detroit) en vies (Dallas) en ze lopen daar 5 jaar achter in vergelijking met China.
Amerika wordt door Europa en Engeland, Canada, China op de been gehouden.. maar ze zijn eigenlijk failliet.

het zwaard
0
Beste realist 2018: Je schreef dat je 40 jaar bankier bent geweest alsook vermogens specialist (?) Ik vermoed dan dat die bank al lang failliet is. Nu blijkt het weer dat makelaar in onroerend goed was in Afrika en er goed boerde. Weet je beste realist ik vind dat jij steeds meer en meer op fantast Trump gaat lijken.
Stock Exchange Monkey
0
quote:

het zwaard schreef op 20 november 2019 17:47:


Weet je beste realist ik vind dat jij steeds meer en meer op fantast Trump gaat lijken.


Ze roepen ook beide zo ongeveer even lang, de een over een deal en de ander over een crash ;)
Maar misschien heeft een van beide vandaag of morgen wel gelijk.
Wimv0a93k
0
Trump is een zegen voor de beurs, niet huilen en ligt niet aan Trump als je er niet van kan profiteren. Stelletje huilebalken.
47 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.