Pharming krijgt goedkeuring voor fabriek Ruconest

Gepubliceerd op 21 januari 2020 07:29 | Reacties: 12 | Onderwerpen: biotechnologie 

Pharming (07 aug)

1,049 +0,053 (+5,32%)

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft goedkeuring gekregen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor zijn nieuwe fabriek waar het medicijn Ruconest wordt geproduceerd. Daarmee kan de biotechnoloog zijn productie van dat middel "aanzienlijk" opvoeren. De fabriek wordt naar verwachting in de loop van dit jaar volledig in gebruik genomen.

Pharming vreesde eerder om op korte termijn niet voldoende Ruconest te kunnen leveren op de Europese markt. Dat risico kaartte het bedrijf bij het EMA aan. Met de goedkeuring van de nieuwe fabriek is dit risico nu volgens Pharming fors verminderd.

Voor de distributie van Ruconest uit de nieuwe fabriek naar de Verenigde Staten wacht Pharming nog op goedkeuring van toezichthouder Food and Drug Administration (FDA). Dat oordeel komt naar verwachting van het bedrijf in de eerste helft van dit jaar.

Met Ruconest kan erfelijk angio-oedeem worden behandeld.

15 Posts
E200
1
Terugkoop van de Europese rechten van Sobi in 36 landen per 1 januari en nu dit. Prima ontwikkeling. De reeds geproduceerde Ruconest kan uit de vriezer en bijdragen aan de omzet/winst.
orap
1
Ik denk niet dat dit veel met de koers zal doen. Het wachten is m.i. op de jaarcijfers 2019
JackB
0
Alle seinen staan nu op groen. Volgende stap is goedkeuring fase van een medicijn in de pijplijn en dan is het hek van de dam. Kan lang of kort duren maar dit aandeel gaat weer naar grote hoogten.
Sikko
0
Ik denk wel dat dit de koers terug brengt naar de 1,64 euro. Productie was al aan de bovengrens en er is zoveel vraag dat hiermee nog meer omzet kan worden gegenereerd,
Arie40
0
quote:

E200 schreef op 21 januari 2020 07:48:


Terugkoop van de Europese rechten van Sobi in 36 landen per 1 januari en nu dit. Prima ontwikkeling. De reeds geproduceerde Ruconest kan uit de vriezer en bijdragen aan de omzet/winst.


Én vorige week de financieringslasten van 11 naar 3% teruggebracht én een grotere som geld in kas, ongeveer 140 miljoen, om iets op te kopen!
Jopie1962
1
quote:

Arie40 schreef op 21 januari 2020 08:46:


[...]

Én vorige week de financieringslasten van 11 naar 3% teruggebracht én een grotere som geld in kas, ongeveer 140 miljoen, om iets op te kopen!


Iets kleins opkopen dan. Voor 140 miljoen heb je nog nét een kamertje in amsterdam.
(en ik hou niet van overdrijven)
up en down
0
Er zijn weer veel fantasten die denken dat de koers nu wel naar grote hoogten gaat stijgen ja zelfs de 2 euro wordt weer als koersdoel gegokt Dit nieuws heeft even de koers in beweging gezet naar iets hoger Maar prompt is de verkoopgolf groter dan de inkoop Zoals gezegd het blijft gokken en ja, het gezegde soms moet je ze hebben en vaker niet Maar vandaag weer een mooi resultaatje te behalen tenminste als je er gisteren gekocht hebt.....!??
Als je acm steel bekijkt dat vele malen groter is dan dit phaming bedrijf dan zie dat de koers alleen maar zakt omdat de wereld onrustig is geworden en de koersen van stabiele bedrijven,,, doet dalen, ondanks de omzet en marktwaarde ervan!!!!
jan4210
0
Gewoon wachten op de cijfers die op 23 maart worden gepubliceerd . Mochten er tussendoor nog meerdere goede berichten worden bekendgemaakt dan koop ik zeker bij. Koersdoel van 2€ is zeker bereikbaar .
Regeis
1
Commerciële rechten terugkopen Ruconest, een nieuwe fabriek, converteerbare obligaties uitgeven, het een heeft met het ander te maken! Nauwelijks aan de vraag (VS) kunnen voldoen en daarom Europa op een laag pitje. Ook daar komt nu verandering in en uitbreiding is nodig om aan de vraag te kunnen voldoen, alles nog efficiënter en duurzamer. Leveranties medicijnen (over een breed vlak) stagneren nu en men wil een buffer aanleggen om aan de vraag/behoefte te voldoen, wat dat betreft heeft Pharming ook "de wind" mee en krijgt daardoor "meer speelruimte". Positieve ontwikkelingen, waarbij "de lessen" uit het verleden van groot belang zijn voor de strategische stappen die nu genomen worden.
Evert
0
Cursus Is op dit moment zeker zo interessant als pharming een half jaar geleden. Nu 68 met goede vooruitzichten
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.