Inflatie eurozone bevestigd op 1,4 procent

Door AFN op 21 februari 2020 11:12 | Views: 1.646

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in januari uitgekomen op 1,4 procent op jaarbasis, van 1,3 procent in december. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer.

Het cijfer komt overeen met een voorlopige raming. De kerninflatie, zonder de invloed van de sterk schommelende prijzen voor energie en levens- en genotsmiddelen, zakte naar 1,1 procent van 1,3 procent een maand eerder.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

8 Posts
Charlemagne
0
waarom is 'mijn inflatie' dan rond 3/4% ?; omdat ik wel stook, tank en eet......de rest van europa kennelijk niet....
Kaviaar
0
quote:

Charlemagne schreef op 21 februari 2020 11:25:

waarom is 'mijn inflatie' dan rond 3/4% ?; omdat ik wel stook, tank en eet......de rest van europa kennelijk niet....
De rest, rust(zeurolanden). Gratis geld. Heerlijk toch?
Kaviaar
0
quote:

Parel van het zuiden schreef op 21 februari 2020 11:19:

Het Draghi effect.
Die bleef maar pompen om zo een inflatie van 2% te kunnen regelen. Het blijkt dus niet te helpen in dat opzicht. Gauw stoppen met de zeurolanden van dienst te zijn.
[verwijderd]
0
Wat een verlakkerij. Inflatie alleen 1,4%. Het is dan alleen kerninflatie waarbij stijging van voedings of energieprijzen niet zijn meegerekend. Ook niet de woonlastenstijging. Terwijl wij weten dat het allemaal stijgt, vooral de woonlasten. Wat heeft het nou voor zin om de kerninflatiecijfer weer te geven terwijl de echte lasten worden weerspiegeld door de echte inflatie/dagelijkse kosten. Geld wordt rijkelijk geprint door de ECB om daarmee bijvoorbeeld obligaties te kopen en derhalve blijft rente zeer laag of negatief. Er is zoveel verborgen inflatie dat de woningprijzen de pan uit stijgen, dit terwijl onze salarissen of pensioenen het zelfde blijven. Een rente van 1,5% of 2% zou normaler zijn, maar nee, de huidige nul rente is gunstig voor Griekenland en Italie, dus dat blijft zo. Het eerste die krepeert zijn waarschijnlijk de pensioenfondsen, die zullen als eerste niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen.
Ten tweede zullen woonlasten zo stijgen dat het niet bij te houden is. Dit omdat huizenprijzen steeds stijgen en omdat er inflatie en lage rente is. Het is lucratief voor zelfs buitenlandse beleggers om huizen in Randstad op te kopen, op te knappen en voor hogere huur te verhuren.En zo wordt de huur steeds hoger, maar mensen moeten toch wonen en die moeten toch betalen. Zo worden de minder bedeelden armer en de rijken rijker. Een vicieuze cirkel.
Vroeger was huuropbrengst belast in box 1. Nu in box 3, dus onbelast. Dit maakt verhuren nog lucratiever. Vroeger was het dus beter want het zette enigzins een rem op speculatie met woningen.
Ach, ach, we worden wel voor de gek gehouden.
[verwijderd]
0
Idd banana, helemaal juist. Alles zit lekker verstopt in de woonlasten. OZB (en alle overige daaraan gekoppelde lasten) over sterk geinflateerde huizenprijzen(WOZ). En de verborgen stijgingen in de energiekosten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.