Winst Flow Traders ruim vertienvoudigd dankzij chaos op beurzen

Gepubliceerd op 21 april 2020 07:54 | Reacties: 28

Flow Traders (27 nov)

26,600 +0,300 (+1,14%)

AMSTERDAM (AFN) - De nettowinst van beursintermediair Flow Traders is in het eerste kwartaal bijna veertien keer zo hoog uitgevallen als in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf, dat zijn inkomsten vooral uit handelsactiviteit op de beurzen haalt, profiteerde daarbij van de grote onrust op de financiële markten door de coronacrisis.

Flow Traders zorgt bij bepaalde beleggingsproducten voor de vraag- en aanbodprijzen en strijkt het tussenliggende verschil als inkomsten op. De grillige handel in maart zorgde voor topdrukte, meldt Flow Traders bij zijn bericht over het eerste kwartaal. Doordat zorgen over de pandemie de beurshandel domineerden, liepen bovendien de verschillen tussen aanbod- en vraagprijzen op.

Hierdoor steeg het netto handelsresultaat van Flow Traders met 684 procent tot 495 miljoen euro. Door de grote drukte liepen ook de personeelskosten bij de flitshandelaar op, maar minder scherp dan de inkomsten. Daardoor bleef er onder de streep 262 miljoen euro over, tegenover 19,2 miljoen euro een jaar eerder.

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Longshortercc
0
Nou, dan snappen we ineens heel erg goed waarom ze bij Flow Traders tentjes hebben opgezet op kantoor zodat er gewoon doorgewerkt kan worden. Daar zullen veel werknemers flinke bonussen gaan krijgen, wat een pracht resultaat.
ruchhouwer
0
Mr.Windows
0
Flow Traders doet het zeker goed. Ik vermoed dat het nog wat maanden onrustig zal zijn, hoewel er natuurlijk meer bedrijven zijn die door de crisis (vanwege het omdenken) er beter uitkomen dan ze erin gingen.
Via Add Value Fonds hebben ze ook een belang in Flow Traders als een soort hedge, dus voor degenen die niet rechtstreeks willen beleggen kan in het beleggingsfonds gehandeld worden.
SlechteBelegger
0
quote:

Remykat schreef op 21 april 2020 08:21:


Reuze benieuwd hoe FT opent? Plus 15%...Dat lijkt me redelijk laag ingeschat. Met 50 cent eps per kwartaal handelden ze vorig jaar al op 26 euro. Ze zitten nu bijna op 50 cent per week. En dan is het nog niet over. Ik verwacht dat ze nu ook nog op minimaal 50 cent per maand zitten.
simidoc
0
quote:

Sander1234 schreef op 21 april 2020 08:07:


Waar is dat feestje...??? Hier is dat feestje!!


Ik hoop dat mijn calls op Flow T.ook een feestje gaan vieren.
victory advies
0
Gezien de aanhoudende turbulentie op de beurs (die is eigenlijk nog maar net begonnen) is de huidige koers veel te laag en zal Flower power m.i. zeker de oude toppen gaan halen. Koersdoel dus minimaal 35-45.
ovanspaend
0
Salariskosten zijn 7x hoger dan vorig kwartaal...dus vette bonuspot voor de werknemers :)
EUR 155mln kosten in kwartaal en 500 FTE.... min. 300k per persoon.
Achteraf gezien...
0
whoiam
0
quote:

Achteraf gezien... schreef op 21 april 2020 08:56:


Je zult zien dat de verwachtingen nog hoger waren en dat de koers juist zakt....


Verwachtingen zat er juist onder, man toch lees eerst vooraleer je iets post
createmonnie
0
Shorters blijven stevig zitten +5%. Even mijzelf verdiepen in de kleine cijfertjes. Vola heeft voor inkomsten gezorgd, maar wat zijn de inkomsten als de vola daalt. Alhoewel de vola op korte termijn nog niet zal dalen.

JJMM
2
Personeel profiteert meer dan de aandeelhouders... Dumpen! Flow Traders kan niet meer stijgen. Ik ben uitgestapt. Wel mooi ritje van 24 naar 32.
SlechteBelegger
1
quote:

JJMM schreef op 21 april 2020 09:15:


Personeel profiteert meer dan de aandeelhouders... Dumpen! Flow Traders kan niet meer stijgen. Ik ben uitgestapt. Wel mooi ritje van 24 naar 32.


Hoezo dat. 30% gaat naar het personeel en 70% naar de aandeelhouders.
Dit is echt een mega koop.
victory advies
2
shortsell.nl/short/Flow

Laat u niet gek maken. De shorts gaan eruit want de koers blijft stijgen. U moet gewoon even de laatste uitstappers vergelijken met hun positie hiervoor en u kunt zelf zien dat eergisteren de shorts er al uitgingen. Uitstappende shorts zorgen bij laag volume voor grote koersstijgingen. VGl Wereldhave waar nog heel veel shorts inzitten en waar bij het uitstappen van slechts 1,37% van de shorts de koerst 2 euro omhoog ging. Dat was toen van 6 euro naar 8 euro dus 25% van de beurswaarde steeg door 1,37% uitstappende shorts 2 weken geleden.

Er is geen enkele indicatie waarom het rustig gaat worden op de beurs dus Flow Traders blijft omhoog gaan.
Dammetje
0
Pfoe, stalen zenuwen nodig, de positie FlowTraders is de laatste tijd zo hoog geworden voor mij door de recente stijging dat het niet in verhouding is. Ik had nooit verwacht dat FT zo goed zou scoren vandaag, dat het er zelfs naar uitziet dat het mogelijk in het rood kan maakt me ietwat angstig, aangezien ik de beurs totaal niet lijk te doorgronden met de bewegingen laatste tijd. Hoge werkloosheidscijfers, negatieve olieprijzen lijken er niet zoveel toe te doen, een mega resultaat dus ook niet.
Verstraler
1
Niet mijn club hoor... ik vind deze manier van omzet genereren gewoon moreel verwerpelijk... wat mij betreft maken ze misbruik van een glitch. Heeft niets met ondernemerschap te maken en is echt een zonde van het talent wat ze daar in huis hebben..
suske wiet
1
Speculeren ze zelf niet met hun eigen aandeel
Wettelijk mag dat allemaal ;
Vind het spijtig dat het wettelijk mag .
Het is het vet van de soep afhalen ten nadelen van de brave belegger .
Wel rare koersbeweging ?
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.