Tsjech heeft miljarden over voor Makro-moeder

Gepubliceerd op 21 juni 2019 22:59 |

Sligro (14:13)

16,160 +0,160 (+1,00%)

DÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský en zijn Slovaakse zakenpartner Patrik Tkáč hebben een bod uitgebracht op het Duitse groothandelsbedrijf Metro. Daarbij waarderen ze het moederconcern van groothandelsketen Makro op 5,8 miljard euro. Metro heeft nog niet gereageerd.

"We zijn ervan overtuigd dat Metro alle voorwaarden heeft om een ​​succesvol bedrijf voor de lange termijn te zijn", zei Křetínský in een verklaring. Hij voegde daar wel aan toe dat er in het belang van het bedrijf ook diverse veranderingen noodzakelijk zijn.

Metro is al een aantal jaar bezig met een transformatie van breed retailconcern naar specifiek groothandelsbedrijf. Vroeger behoorde ook de MediaMarkt tot Metro, maar die elektronicaketen werd in 2017 als onderdeel van detailhandelstak Ceconomy afgesplitst.

Křetínský en Tkáč willen overigens geen filialen sluiten in de kernmarkten van Metro. Ook hebben ze geen grote banenreductie voor ogen. En ze willen gewoon doorgaan met al aangekondigde plannen om de Chinese activiteiten van Metro te verkopen. De investeerders hebben al een deal gesloten met grote aandeelhouder Haniel Finance over een belang van circa 15 procent in Metro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.