'ASR pikt verzekeraar NS op'

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 06:53 | | Onderwerpen: ASR  verzekeringen 

ASR Nederland (22 mei)

23,450 +0,040 (+0,17%)

AMSTERDAM (AFN) - De arbeidsongeschiktheidspolissen van 30.000 werknemers in het openbaar vervoer worden verkocht. Verzekeraar ASR is dichtbij de aankoop van Veherex, de verzekeraar van de NS en het Spoorwegpensioenfonds. Dat meldt De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.

De verzekeraar wordt volgens de bronnen gewaardeerd op een bedrag dat iets boven de 25 miljoen euro ligt, en heeft een balans van 100 miljoen euro met overwegend staatsobligaties en een kleinere portefeuille aandelenbeleggingen.

In 2007 richtten de NS en zijn pensioenuitvoerder, SPF Beheer, een aparte stichting op voor de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van het spoorwegpersoneel. Ook andere deelnemers aan het Spoorwegpensioenfonds, zoals busbedrijven en aannemers die veel op het spoor werken, konden zich aansluiten. Veherex heeft momenteel nog 22 contracten voor collectieve arbeidsongeschiktheidsregelingen bij zeventien bedrijven lopen.

Volgens De Telegraaf is de verkoop mede tot stand gekomen door druk van De Nederlandsche Bank (DNB). De toezichthouder maakt zich sterk voor schaalvergroting in de verzekeringssector. Geen van de betrokken partijen wilde reageren.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.