'Heijmans op de goede weg'

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 09:17 | Reacties: 5

Heijmans (19 jan)

11,440 +0,220 (+1,96%)

AMSTERDAM (AFN) - Bouwer Heijmans heeft het voorbije halfjaar aangetoond dat het in staat is geweest de winstgevendheid verder te verbeteren. De omzet viel iets lager uit dan geraamd, maar al met al waren de resultaten goed. Dat concluderen marktvorsers van KBC Securities in een rapport over de onderneming. Volgens ING waren de resultaten solide.

KBC benadrukt dat het aandeel Heijmans vooruitlopend op de halfjaarresultaten al sterk presteerde. Gelet ook op de lagere omzet dan verwacht en de schuldniveaus ten opzichte van een jaar eerder zou enige tegenwind voor de koers woensdag te rechtvaardigen zijn. Maar het totale plaatje toont volgens KBC dat er reden is voor positivisme.

ING wijst er onder meer op dat het bedrijfsresultaat iets lager uitviel dan verwacht. Ook de opbrengsten vielen iets tegen, maar al met al waren prestaties sterk. Een belangrijk punt was voor ING het ferme resultaat bij de niet-residentiële bouwtak van 4 miljoen euro. Dat resultaat was een jaar eerder nog 0 euro. Ook Infra verbeterde zijn bedrijfsresultaat. ING wijst er op dat die divisies doorgaans belast zijn met complexe projecten.

KBC tornt niet aan zijn accumulate-advies met een koersdoel van 11,50 euro. ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 14,45 euro. Het aandeel Heijmans kende een volatiel begin van de handel op woensdag. Het aandeel noteerde omstreeks 09.30 uur 1,9 procent lager op 8,79 euro.

5 Posts
suske wiet
0
Veel beleggers zijn het verleden nog niet vergeten .
Nu hebben ze het veel beter onder controle en zitten ze alleen in Nederlanden zijn de contracten met meer studie onderworpen .
De fundering voor de toekomst is in orde .
Het aandeel kopen en vertrouwen hebben in hun slechte ervaringen uit het verleden waar ze we degelijk lessen uit getrokken hebben .
Succes
suske wiet
0
Begrijp de koersdaling niet .
Bij de resultaten zijn er gelijk vorige keren die twee dagen ervoor kopen en hun winsten nemen de dag van bekendmaking .
Voorkennis ?
De koers hersteld wel de volgende dagen ,geen paniek .
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.