Managermoeheid treft Duitsland

Gepubliceerd op 21 september 2019 10:25 | Reacties: 4 | Onderwerpen: Duitsland 

FRANKFURT (AFN) - Management kampt in Duitsland met een slecht imago en het bedrijfsleven gaat dat voelen. De meeste werknemers bij onze oosterburen hebben absoluut geen trek in een leidinggevende rol, een tekort aan managers dreigt. Slechts 9 procent van de werknemers wil de komende vijf tot tien jaar chef worden, blijkt uit onderzoek van de Boston Consulting Group.

"Een rol in het management lijkt in dit land niet attractief te zijn", aldus BCG-onderzoeker Nicolas Hunke. Voor de studie zijn 5000 leidinggevenden en werknemers ondervraagd in vijf landen. Naast Duitsland waren dat China, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, schrijft Frankfurter Allgemeine Zeitung zaterdag.

Veel managers vinden dat hun werk veeleisender is geworden. In Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië vindt meer dan 80 procent het werk zwaarder dan voorheen. Duitse chefs gaan daar wel beter mee om dan hun Franse en Britse collega's, 64 procent ervaart stress tegen 74 procent in de andere landen. Ook klagen minder Duitse managers dat ze overvraagd worden (34 procent). In Frankrijk en Groot-Brittannië is dat 51 en 60 procent.

Van de managers in Duitsland wil ongeveer 40 procent dat ook blijven; in Frankrijk, de VS en Groot-Brittannië zijn dat er minder. Alleen China scoort veel hoger, 70 procent van de leidinggevenden wil dat blijven doen.

5 Posts
objectief
0
quote:

Bangizwe schreef op 21 september 2019 11:14:


Kan ik goed geloven, gekkenhuizen vol met illegalen.


Ja, maar gelukkig komt het verschijnsel enkel voor in de stad Bangizwe.
jan de vakman
2
van de week hebben we onze oude vriend en buurman ten grave moeten dragen ,hij werd op 83 jarige leeftijd geveld door een hersentumor.
de predikant stond voor de uitvaart stil bij die schitterende psalm 103,die zegt;gelijk het gras is ons kortstondig leven,onze verganklijkheid,maar daarop volgend,die prachtige geloofstaal; maar HEEREN gunst zal over die HEM vrezen,in eeuwigheid,altoos de zelfde wezen.
lieve beleggers vrienden en vriendinnen,als je voor de laatste keer,je moede hoofd neer moet leggen,hebben je aandelen,al heb je er 5x zoveel als warren buffeth geen enkele waarde meer,daar gelden dan de woorden voor,uit die prachtige bovenstemmer ps 49;hij moet het al aan anderen overlaten,het is zaak dat we voor die tijd hebben leren knielen aan de voet van het kruis,dan maakt de Heiland ons voor eeuwig schatrijk,op Zijn kosten!
de beursweek sloot zwaar bewolkt,china wil niet naar de landbouwgronden in de vs,ik denk dat,dat opnieuw een antwoord is,op de eerdere bedreiging,door trumpie; als jullie nu geen accoord willen sluiten,dan volgt later,dubbel zware sancties,opnieuw verknoeide hij daarmee de sfeer,hij schijnt maar niet te begrijpen,dat hij met dit lompe stomme gedoe,alleen maar bereikt,dat china de hakken nog steviger in het zand zet,zij laten zich eenvoudig weg niet door donaltje bedreigen en nog minder in de hoek drukken.
als hij nu eens met respect en wijs beleid,de chineesjes tegemoet treed,gekruit met de nodige humor,dan zal je zien dat het feest word op de beurs,als hij rekening wil houden met de totaal andere visie op de ekonomie,door de communisten.
vandaag nog wat koperdraad strippen,want koper is het enige metaal,dat plust bij dalm,dat zal wel komen,door de sterke opkomst van de elektrische auto,de rest van de metalen staat giga laag,dagobertje trump heeft de wereld ekonomie,zware,grote schade toegebracht,dalmpje verwacht nog zwaarder onweer op de metaal markten.
morgen naar de doopdiest,van ons eerste achter kleinkind,hem gaan we op de bovenstem,die schitterende ps 134 toe zingen en bidden; dat s'HEEREN zegen op u daal,ZIJN gunst uit Sion u bestraal,daar kan hij mee door de tijd en,hopenlijk,na een lang gelukkig leven uit de tijd!
maandag vrees ik dat mijn top-speelertjes weer ,als eerste in de kliko geworpen worden,als er een beetje poep aan de knikker is,worden aperam en besi als eersten,als totaal waardeloos afgedankt,je moet over stalen zenuwen beschikken als je deze aandelen bezit,maar gelukkig hebben wij die wel,want van onze dalm bezoeken geldt; waar je mee omgaat word je mee besmet,vandaar die stale zenuuwtjes,we zullen het dip verhaal maar als een unieke koopkans beschouwen,daar is warretje tenslotte multi miljairder mee ge worden,SJALOOM!!!
Parel van het zuiden
1
Vind je het gek. Een manager is vandaag de dag geen baas meer maar een voetveeg van zn eigen personeel.
Knight V
0

Klagen, klagen, klagen...maar ondertussen blijven wij op links stemmen....

Klagen over klimaat akkoord
Klagen over pensioenen
Klagen over zorg
Klagen over Brussel

Maar wij roepen toch elke keer weer... "leve de coalitie".5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.