EasyJet: tickets duurder door faillissementen

Gepubliceerd op 21 november 2017 08:50 | | Onderwerpen: faillissement  luchtvaart 

Air France-KLM (13:12)

7,100 -0,280 (-3,79%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij easyJet verwacht de komende tijd zeer goede zaken te doen, mede dankzij de ondergang van concurrenten als Air Berlin en Monarch Airlines. Doordat die zijn weggevallen, kunnen andere aanbieders komende winter waarschijnlijk meer vragen voor hun tickets.

Dat heeft scheidend topvrouw Carolyn McCall gezegd in een toelichting op de jaarresultaten van de Britse prijsvechter. EasyJet ziet geen aanleiding om zelf het vluchtaanbod harder te laten groeien. De capaciteit neemt zelfs wat minder sterk toe dan afgelopen jaar het geval was.

EasyJet vervoerde afgelopen jaar een recordaantal van ruim 80 miljoen passagiers, bijna 10 procent meer dan een jaar eerder. Dat was ruimschoots voldoende om alle extra beschikbare stoelen te vullen, aangezien de capaciteit met 8,5 procent toenam. Gemiddeld zaten de vliegtuigen voor 92,6 procent vol, een record voor easyJet.

Omzet nam toe

De omzet nam met ruim 8 procent toe tot iets meer dan 5 miljard pond (5,7 miljard euro). De nettowinst viel evenwel met 305 miljoen pond ruim 30 procent lager uit dan een jaar eerder. Dat komt mede doordat easyJet hoge kosten moest maken om zich voor te bereiden op het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU.

Dit jaar zet easyJet in op een toename van het stoelaanbod met 6 procent. Daarbij is extra capaciteit als gevolg van de overname van sommige activiteiten van het failliete Air Berlin niet meegerekend. De boekingen voor de eerste helft van het nieuwe boekjaar liggen voor vergeleken met een jaar eerder.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.