Pensioenfonds PostNL houdt reservetekort

Gepubliceerd op 22 januari 2016 11:39 | | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

PostNL (17:35)

2,833 -0,057 (-1,97%)

AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfonds PostNL heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een licht gestegen rente en het oplopen van de beurskoersen. Het fonds zag zijn financiële positie evenwel verslechteren, omdat hiervoor tegenwoordig gekeken moet worden naar de situatie in de laatste twaalf maanden.

De zogeheten beleidsdekkingsgraad daalde van 107,7 procent per eind september naar 106,8 procent eind december. Deze graadmeter geeft aan in hoeverre een fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Het rendement op beleggingen bedroeg 1,6 procent. Mede hierdoor steeg de actuele dekkingsgraad in het vierde kwartaal van 104,2 naar 106 procent.

Herstelplan

Het fonds bevindt zich nog altijd in een situatie van een reservetekort, maakte het vrijdag bekend. De directie gaat er evenwel vanuit dat het mogelijk is om met het herstelplan dat eind juni is ingediend, tijdig weer op het vereiste eigen vermogen uit te komen.

Pensioenfonds PostNL is verantwoordelijk voor het pensioen van alle werknemers en oud-medewerkers van PostNL. Het fonds heeft ongeveer 96.300 deelnemers.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.