Jaarverlies voor kaartenmaker AND

Gepubliceerd op 22 maart 2018 08:04 | Reacties: 6

AND (13:23)

1,440 +0,025 (+1,77%)

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers is in 2017 in de rode cijfers gedoken. Dat meldde de onderneming donderdag in een handelsbericht. Het was het eerste nettoverlies voor de kaartenmaker sinds 2011.

Onder de streep resteerde een verlies van 1,9 miljoen euro. Dat resultaat is inclusief een bijzondere waardevermindering van 1,2 miljoen euro op de vooruitzichten voor de kaartendatabase. Een jaar eerder stond er nog een winst van 2,8 miljoen euro in de boeken. De omzet van AND zakte tot 1,4 miljoen euro.

Topman Hugo van der Linde weet het verlies aan het uitblijven van grote eenmalige opdrachten. Op dit moment is AND naar eigen zeggen met meerdere potentiële klanten in onderhandeling over kaartlicenties, die in financiële zin aantrekkelijk kunnen zijn.

AND stelt voor geen dividend uit te keren over boekjaar 2017. Een verwachting voor 2018 wordt niet gegeven.

7 Posts
K. Wiebes
0
flatliner
0
Waarom moet TomTom nu de top daler zijn dan? Of is dat omdat de rente in de VS omhoog gaat. Man man man, wat een schijnvertoning.
RickBreda
0
TomTom ging bij goed nieuws ( persberichtje en plus 10% voor AND) ( afgelopen week) niet mee omhoog.

Het te zwakzinnig voor woorden als TT nu harder moet dalen op cijfers AND.
TomTom is vele malen groter, beter en heeft haar opdrachten wel voor elkaar!
Dus stop de waanzin van dalen bij TomTom.
Hilkenbrook13
0
~Justin~
0
Dit is het probleem van AND, los van de kleine omvang, dat ze EENMALIGE deals sluiten. Het is dus geen licentie die AND verkoopt met jaarlijkse herhaal inkomsten, zoals tomtom doet, waarbij de als klant kaart updates krijgt. Je krijgt gewoon 1 keer een bak data. Als een klant 1 maal is geweest kan ie dus ook niet meer terugkomen. Een van die grotere klanten was mapbox, voor een eenmalige sale. Dat poetst dan eenmalig de cijfers op en op basis daarvan probeert AND zichzelf te verkopen, ze staan al langere tijd in de etalage.
Miskoper
0
Wat moet ik nog met dit aandeel,voor €9,50gekocht en stom genoeg tot op heden gehouden.Zinloos om het
nu weg te doen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.