'Beleggers dagvaarden banken failliet Imtech' | DeBeurs.nl

'Beleggers dagvaarden banken failliet Imtech'

Gepubliceerd op 22 mrt 2018 om 15:07 | Reacties: 12 | Onderwerpen: banken  faillissement 

HILVERSUM (AFN) - Een groep van achthonderd gedupeerde beleggers legt een miljoenenclaim neer bij vier banken wegens hun rol in de jaren voorafgaand aan het faillissement van installatiebedrijf Imtech. In televisieprogramma EenVandaag kondigen de beleggers, verzameld in de Stichting ImtechClaim.nl, aan dat ze op het punt staan ABN AMRO, Commerzbank, ING en Rabobank te dagvaarden.

Het gaat er in de zaak om dat Imtech in 2013 en 2014 twee aandelenemissies deed, waarmee in totaal 1,1 miljard euro werd opgehaald. Vooral de laatste emissie was ingestoken om de schulden aan de banken terug te brengen, terwijl deze toen al geweten moeten hebben dat het bedrijf het niet zou gaan redden.

Bij Imtech was in 2013 een groot boekhoudschandaal aan het licht gekomen. De onderneming verspeelde daarmee het vertrouwen van banken en beleggers en ging uiteindelijk in de zomer van 2015 failliet. Door het faillissement van Imtech zijn beleggers massaal het schip ingegaan, sommigen zelfs voor tonnen.

In 2015 liet ImtechClaim.nl al weten dat de bewuste banken een claim konden verwachten. Ook gaat de stichting oud-bestuurders van Imtech dagvaarden. Commerzbank en Rabobank wilden tegenover EenVandaag niet reageren. ABN AMRO en ING wezen aansprakelijkheid in de kwestie eerder al van de hand.

14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
R0ME0
0
Gaan we weer, niet zelf research doen, blind door middelen, flink risico lopen en dan janken als het fout gaat.
Natuurlijk moet er wat gedaan worden mits het doelbewust misleiden is geweest maar deze zag je toch aankomen.
Ze zijn toen toch ook met een bult van die zooi blijven zitten, niet iedereen was zo dom en blijkbaar was het dus wel te zien/vinden.

Het is allang geen beleggen meer wat de meesten doen en het gejank is dan ook enorm van de grote groepen aandelen gokkers want dat is wat de meesten doen tegenwoordig.
JeanJ
2
Da's makkelijk praten, R0ME0, wat er vandaag op de beurs gebeurde c.q. gebeurt hebt u vast en zeker ook al zien aankomen, toch? Net zoals het debâcle bij Imtech? In dat geval richt ik mij nu dus tot een multi-miljonair..
Toddemij
0
Romeo heeft in wezen wel degelijk gelijk. Een beetje belegger zag al jaren een met schulden overladen Imtech dat maar overname na overname deed. Met ook nog heel veel goodwill op de balans. Tja en dan gaan er velen blind mee in de hebzucht van het walhalla van koersstijgingen. Totdat er zand in de motor komt en tot stlstand komt. Dan ligt het aan anderen dat men zo dom was. .Als je ervaring hebt met beleggen weet je dat teveel schulden en goodwill al een heel groot rood signaal is
rryn
0
Ha, het gaat beginnen. Heb me bij deze claim aangesloten ipv de VEB claim. Al krijg ik niks, laat ze maar goed zweten die ratten. Hoop dat het hele zwikkie de bak in gaat.
suske wiet
0
Heb ook nog mee gedaan aan kapitaals verhoging .
Ben ook een aanzienlijk bedrag kwijt door groot bedrog ?
Kan mij iemand helpen hoe en bij wie ik klacht kan indienen ?
Ben Belg
Dank u
suske wiet
0
Mijn hoofd bekommernis is dat de heren straffeloos en ontslag premie optrekken vrij kunnen rondlopen
Volg het vb van China
Zware boete en het recht om nog ooit iets te ondernemen ,
Ik zou dit niet meer dan eerlijk vinden .
Stop die criminele feiten .
Arie40
0
Als je in een villa woont moet je niet zeuren als er inbrekers komen. Als je een decolleté hebt moet je niet zeuren als je wordt aangerand.Als je banken vertrouwt moet je niet zeuren dat je wordt opgelicht. Is dat de wereld 2.0 die ik blijkbaar heb gemist ofzo?!
ffff
0
Als ik het dus goed begrijp, willen deze gedupeerde beleggers voor een tweede keer schadeloos gesteld worden. Nu niet door Imtech zelf, maar dus door de banken.
Voor goede orde: Imtech zelf heeft enkele maanden geleden een uitbetaling gedaan aan al die beleggers die daar een claim hadden ingediend. Het duurt een aantal jaren.....maar ik was toch eigenlijk verbaasd dat er een uitbetaling kwam ( via VEB)
Peter
rryn
0
@ffff De VEB schikte in oktober 2014 met Imtech en KPMG over de gebeurtenissen die hebben geleid tot het persbericht van 4 februari 2013 (voorbeurs) en hetgeen over deze gebeurtenissen tot en met 18 juni 2013 is gepubliceerd. Deze schikking, die niet langer openstaat voor nieuwe leden, wordt momenteel afgewikkeld. Dat is dus alleen de schikking met KPMG. Er loopt nog een VEB actie, en wel deze:

Het faillissement van Imtech is uitgesproken op 13 augustus 2015. In september 2015 heeft de VEB de bestuurders en commissarissen van Imtech aansprakelijk gesteld voor mogelijke misleiding van beleggers voorafgaande aan het faillissement. De VEB is eveneens zeer kritisch op accountant KPMG en op de rol van de banken. In het bijzonder gaat het om de rol van de banken bij de twee claimemissies, waarmee kort voor het faillissement nog 1,1 miljard euro werd opgehaald bij de aandeelhouders.

De VEB en de Imtech-curatoren hebben hun krachten gebundeld bij het onderzoek naar de oorzaken van het faillissement van Imtech. Deze unieke samenwerking moet helpen snel duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden rond dit grootste naoorlogse faillissement van een beursgenoteerde onderneming in Nederland. Ook zullen de VEB en curatoren samenwerken bij eventuele acties jegens de mogelijk aansprakelijke partijen in het faillissement. De curatoren verwachten eind 2018 / begin 2019 hun onderzoeksresultaten te publiceren.

Daar komen deze 800 beleggers nog eens bovenop via imtechclaim.
Chiddix
0
quote:

ffff schreef op 23 mrt 2018 om 13:39:


Als ik het dus goed begrijp, willen deze gedupeerde beleggers voor een tweede keer schadeloos gesteld worden. Nu niet door Imtech zelf, maar dus door de banken.

Peter


De aanklacht luidt, misleiding door de banken. Die deden het schijnbaar voorkomen , dat na twee emissies alles weer koek en ei was.
Misschien was de werkelijke reden voor de banken, het verlies reduceren door de emissies. Dat zal men nooit hardop zeggen.
Chiddix
0
Wanneer je twee emissies lanceert en men roept vlak daarna, alle hens aan dek , vraagt dat om een onderzoek. De banken hebben hun zakken grotendeels gevuld met de emissiesopbrengsten en weten van de prins geen kwaad. Overmacht zullen de banken zeggen.
Chiddix
0
Wat mij opvalt, de reakties zijn hier minimaal. Kan een reden hebben. Zet nog een paar dingen op een rij. Ik hoor niet bij de beleggers Imtech.
Toen de eerste emissie werd aangekondigd, zei Teun Teeuwisse(analist ABN/AMRO), de emissie is niet toereikend. De schuld blijft mogelijk 1 miljard en dat is teveel.
De opbrengst werd aangewend voor schuldreductie. Op 1,40 euro werden de stukken aangeboden. Wel lage prijs. Er werd 500 miljoen binnengehengeld. Teeuwisse moest daarna snel ABN/AMRO verlaten door zijn opmerkingen.
Een jaar later werd de visie van Teun bevestigd. Er is nog een ronde nodig. Nu 600 miljoen euro. Het knotsgekke is de koers van de tweede emissie. Er werden 60 miljard stukjes aangeboden voor een zeer lage prijs. Beleggers kochten 31 miljard stukjes en dat was 300 miljoen euro. De banken namen de andere stukjes over voor 300 miljoen euro = 600 miljoen euro. Nu bleek bij de tweede emissie, dat er was afgesproken , dat de banken iets meer dan de helft van de opbrengst op hun rekening zouden krijgen. Wat ze zelf erin stoken kwam weer terug. De emissie was voor de helft geslaagd.
Wat ik denk, de banken hebben een diabolisch spel gespeeld en veel beleggers een poot uitgedraaid t.b.v eigen belang. Een dagvaarding is op zijn plaats.

Beleggers die begin Februari 2013 aandelen hadden, hebben 1,20 p/a gecompenseerd gekregen. De emissiegangers niets. Rechter moet er maar eens naar gaan kijken.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.