Philips in trek op Damrak | DeBeurs.nl

Philips in trek op Damrak

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 09:09 |

AEX (15:03)

614,480 -1,090 (-0,18%)

Philips Koninklijke (14:48)

45,045 +0,015 (+0,03%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Philips was maandag in trek op het Damrak dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers van het zorgtechnologieconcern. De Europese beurzen gingen licht omhoog. Naast de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten hielden beleggers de blik gericht op de oplopende spanningen rond Iran. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 572,84 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 812,09 punten. Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,2 procent.

Philips behoorde tot de sterkste stijgers bij de hoofdfondsen met een winst van bijna 4 procent. Het zorgtechnologieconcern wist de kwartaalomzet flink op te voeren. Topman Frans van Houten sprak van een breed gedragen groei, waar alle divisies van Philips aan bijdroegen. Van Houten verwacht dat de groei in de tweede helft van het jaar nog verder aantrekt en handhaafde de prognose voor dit jaar.

Staal

ArcelorMittal klom 2,7 procent. Het Indiase hooggerechtshof heeft de overname van Essar Steel door het staalbedrijf tijdelijk gepauzeerd. De overnamestrijd rond Essar sleept zich al ruim een jaar voort. Grootste daler in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 1,4 procent.

Online broker BinckBank, die wordt overgenomen door de Deense Saxo Bank, boekte in de eerste jaarhelft flink minder winst en voldeed niet aan zijn eigen verwachtingen. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Julius Bär

In Zürich won Julius Bär 0,5 procent. De Zwitserse private bank en vermogensbeheerder zag in de eerste jaarhelft zijn beheerd vermogen groeien. Daarbij profiteerde de bank naar eigen zeggen van het sterke herstel op de wereldwijde aandelenmarkten.

De euro was 1,1214 dollar waard, tegen 1,1222 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie klom 1 procent in prijs tot 56,20 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 63,43 dollar per vat. De olieprijzen zijn flink gestegen sinds Iran een onder Britse vlag varende tanker enterde. De Britten zouden Iran sancties willen opleggen en hebben de zaak ook bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties aangekaart.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.