BAM-baas: we krijgen lek boven

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 13:23 | Reacties: 11

BAM (15 jan)

1,809 +0,008 (+0,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM krijgt het lek weer boven. Daar is topman Rob van Wingerden van overtuigd. Hij moest donderdag opnieuw de nodige tegenvallers in de resultaten van de onderneming verdedigen. "Dat is niet leuk, maar ik weet zeker dat de onderneming op de juiste weg is", zei hij. Hij gaf ook aan volgend jaar beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.

BAM waarschuwde een paar weken geleden al voor 90 miljoen euro aan projectverliezen. Dat bedrag viel nog iets hoger uit. Ook sluisproject OpenIJ bij IJmuiden blijft zich bewijzen als hoofdpijndossier, met nog weer eens 7,5 miljoen euro aan extra kosten. Die kwamen bovenop de honderden miljoenen die BAM samen met partner VolkerWessels eerder al extra moest inboeken.

Naast die projectproblemen krijgt BAM net als sectorgenoten te maken met de stikstofkwestie. Onlangs verklaarde de Raad van State het Nederlandse stikstofbeleid (PAS) ongeldig. Dat zorgde er direct voor dat verschillende bouwprojecten vertraagd werden, of dat er in zijn geheel een streep doorheen ging. BAM waarschuwde eveneens dat de kwestie in de toekomst invloed kan hebben op tijdlijn van projecten.

'Snel duidelijkheid nodig'

De PAS-kwestie heeft nog geen invloed op lopende projecten van de onderneming. Wel legt BAM, net als sectorgenoten, alle projecten waar nog geen definitieve klap op is gegeven langs de meetlat. Wellicht dat BAM had meegedongen naar het infraproject op de A27, maar dat project is door de stikstofkwestie op de lange baan geschoven.

Van Wingerden benadrukt wel dat, de PAS-uitspraak ten spijt, ook rekening moet worden gehouden met toekomstige ontwikkelingen. Stikstofbeleid moet volgens hem niet te zwart-wit worden geïnterpreteerd. Het is volgens hem ook zaak dat sector en opdrachtgevers snel duidelijkheid hebben over de impact en oplossingen.

Verder zei de BAM-baas dat de gevolgen van de brexit vooralsnog beperkt zijn. Van Wingerden wees vooral op de waarde van het Britse pond, waarbij grote verschuivingen van invloed kunnen zijn op het resultaat van de onderneming.

13 Posts
franswillem
2
Misschien een goed idee de CEO in te ruilen voor iemand die niet alleen verstand heeft van bouwen maar ook van winst maken. Van Wingerden is echt over de houdbaarheidsdatum heen.
havik of duif
1
Mooie woorden, maar binnen welke termijn en weet je wel waar het lek zit, kom met feiten en zeg ook hoe je het gaat oplossen, blijf niet vaag want dat doet het vertrouwen niet goed er is al te vaak belooft we gaan dit oplossen. Nu willen we concreet zien in de cijfers van het derde kwartaal de eerste resultaten van de oplossing. Er zal meer dan een stapje harder moeten worden gelopen. Het is tijd dat de mauwen worden opgestroopt. En wel NU direct, niet wachten tot morgen.
boldie
2
quote:

Bob777 schreef op 22 augustus 2019 14:06:


Heeft hij het over het lek waar hij al 2 jaar naar zoekt?
heeft zijn duim erin gestoken.
Kaviaar
1
Kaviaar
1
quote:

Bob777 schreef op 22 augustus 2019 14:06:


Heeft hij het over het lek waar hij al 2 jaar naar zoekt?


Het lek is net als het caisson, het zinkt elke keer waardoor het even niet zichtbaar is.
Salus
1
Met dat Britse pond kun je over een jaar ook je r**t mee afvegen.Misschien kun je het nog gebruiken als vloeipapier maar meer zal het niet waard zijn.
Ik snap niet dat men in die contracten geen vaste wisselkoers opneemt. Zo is alles zo onzeker als depest.
Kluse
1
Kluse
1
Ronald Engels
0
Bam management en ingenieurs/bouwers, de eeuwige ramp sinds 20 jaar reeds duurt deze continue incompetentie.

M.v.g.
Crockett
0
Ritageld
0
Het lek lijkt de lumpsum financiering van projecten! Onmiddelijk mee stoppen als het om mega projecten zoals de zeesluizen gaat!
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.