Intel krijgt licentie VS voor leveringen aan Chinees Huawei

Gepubliceerd op 22 september 2020 09:10 | Reacties: 1 | Onderwerpen: China  Verenigde Staten 

Intel Corp (30 nov)

48,350 +0,900 (+1,90%)

SHANGHAI (AFN/RTR) - De Amerikaanse chipreus Intel heeft van de Amerikaanse overheid toestemming gekregen om met de Chinese techreus Huawei te handelen. Volgens het Chinese bedrijf gaat het om de levering van bepaalde producten door Intel.

Door nieuwe regels geldt per 15 september een verbod op leveringen van materiaal of diensten aan Huawei. Bedrijven uit de VS moeten eerst een vergunning aanvragen om hun waar te verkopen aan het techbedrijf. Deze vergunningen zijn moeilijk te verkrijgen.

De VS zetten Huawei en andere Chinese bedrijven eerder op een zwarte lijst. Ze zouden volgens de regering-Trump een gevaar voor de nationale veiligheid zijn.

2 Posts
Bowski
1
Krijgt Intel straks een Chinese ban omdat ze een nog slimmere backdoor inbouwden? De NSA heeft vast niet stil gezeten...
Jopie1962
2
quote:

Bowski schreef op 22 september 2020 09:46:


Krijgt Intel straks een Chinese ban omdat ze een nog slimmere backdoor inbouwden? De NSA heeft vast niet stil gezeten...


Die ban op Intel komt wel zodra China zélf chips kan bakken met voldoende innovatie en kwaliteit. Tót die tijd zijn ze afhankelijk en houden ze zich in.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.