Mobiele dataverbruik flink omhoog in zomermaanden

Gepubliceerd op 22 december 2020 10:45 | Reacties: 4

KPN (02 mrt)

2,870 0,000 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Het mobiele dataverbruik in Nederland heeft een vlucht genomen in het derde kwartaal. Nieuwe cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijzen op een toename van 20 procent vergeleken met het tweede kwartaal. Een mogelijke verklaring voor de toename is dat mensen meer buiten waren in de zomermaanden en dus meer gebruik maakten van hun mobiele data en minder van wifi, stelt de toezichthouder.

Alles bij elkaar werd er 264 miljard MB verbruikt. In de eerste maanden van de virusuitbraak viel het nog op dat Nederlanders veel meer belden dan normaal, maar dat lijkt inmiddels weer voorbij. Na een stijging in het eerste halfjaar, daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie weer tot het niveau van voor corona. Ook het aantal mobiele belminuten ging omlaag.

De ACM publiceert elk kwartaal de marktcijfers van de telecomsector. In totaal zijn 7,5 miljoen huishoudens aangesloten op internet, zo komt ook naar voren. Steeds meer mensen nemen een internetverbinding op basis van glasvezel, dit gaat ten koste van koper en kabel. In het derde kwartaal hadden ruim 1,5 miljoen huishoudens een internetverbinding via glasvezel, 59.000 meer dan in de voorgaande periode.

4 Posts
Chessplayer1992
0
In combinatie met opkomst 5G een echte groeimarkt. En telecommers staan niet hoog gewaardeerd (AT&T, Deutsche Telekom, Nokia, Orange) - interessante sector op dit moment.
small_investor
0
glasvezel , ook zoiets dat ik dacht dat het allemaal wel klaar was, maar er is nog een boel aan te sluiten.
Erny
0
Toch knap dat KPN niet in staat blijkt om hiervan te profiteren. Het lijkt PostNL wel.
WijHetVolk
0
Zou wel willen weten hoeveel energie dat nu uiteindelijk kost (Opladen, verbruik per Gb, servers etc etc)
Ben ook wel benieuwd hoeveel "klimaatverbeteraars" meer/minder gebruik zijn gaan maken van deze energieverslinders.

"Wie een iPhone gebruikt, verbruikt jaarlijks in ieder geval 360 kilowattuur (kWh) elektriciteit. Daarmee verbruikt het meer dan een niet-zuinige koelkast. Mills nam in het onderzoek overigens niet de 500 kWh op, die het kost om een smartphone te produceren.

Groen?
Het opladen van uw smartphone kost ongeveer 3,3 kilowattuur. De andere 356,7 kilowattuur zijn ‘verborgen’ energiekosten. Door het totale smartphonegebruik vervuilen we het milieu, omdat de meeste datacenters niet groen werken."

Bron: www.energievergelijken.net/uw-smartph...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.