Oprichter Thuisbezorgd.nl investeert in start-up voor kweekvlees

Gepubliceerd op 23 februari 2021 08:20 | Reacties: 4

MAASTRICHT (ANP) - Topman Jitse Groen van de beursgenoteerde maaltijdbezorger Just Eat Takeaway investeert in kweekvleestechnologiebedrijf Mosa Meat. Hoeveel geld de oprichter van Thuisbezorgd.nl precies in bedrijf steekt, is niet bekend.

Bij een nieuwe investeringsronde, waaraan meerdere partijen deelnamen, haalde Mosa Meat in totaal 10 miljoen dollar op. Dat is omgerekend ruim 8 miljoen euro. Met het geld wil Mosa Meat, een spin-off van de Universiteit Maastricht, zijn bestaande proefproductiefabriek uitbreiden, een grotere productielijn maken en personeel inhuren.

Behalve Groen investeerde ook de producent van vis- en veevoer Nutreco in Mosa Meat. Nutreco investeerde eerder al in het Maastrichtse bedrijf. In andere investeringsronden kwam ook al geld van het Luxemburgse Blue Horizon Ventures, een fonds dat in voedseltechnologie investeert. De Bell Food Group, de grootste vleesverwerker van Zwitserland, stak geld in Mosa Meat, evenals het Japanse conglomeraat Mitsubishi.

In totaal heeft Mosa Meat in drie investeringsrondes 85 miljoen dollar opgehaald. In 2013 presenteerden wetenschappers Mark Post en Peter Verstrate, oprichters van Mosa Meat, de eerste kweekvleeshamburger. Met behulp van cellen van een koe werd de hamburger gemaakt.

5 Posts
Dongen
0
Indien " Groen" investeert, betekent dit dan dat Just Eat niet het investeerdersvehikel is?
Theodoor
0
Als ze zo eindelijk iets kunnen maken wat wel op vlees lijkt, is het de moeite waard. Tot nu was alles wat ik heb geproefd aan imitatievlees zwaar onvoldoende.
Go Go Go !
0
Jopieklaploper
0
een lovenswaardig advies. We moeten voor 2030 helemaal af van het eten van vlees. Een totaalverbod op vleesconsumptie voor 2030 is een absolute noodzaak om het klimaat te redden. Plantaardig en artificieel kweekvlees (kweekvlees niet gemaakt van dierlijke materialen) is een goede manier om dit te bewerkstelligen.
mollowitz
0
quote:

Dongen schreef op 23 februari 2021 09:09:


Indien " Groen" investeert, betekent dit dan dat Just Eat niet het investeerdersvehikel is?

Nee, natuurlijk niet
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.