Speelgoedmaker Hasbro verrast met winst | DeBeurs.nl

Speelgoedmaker Hasbro verrast met winst

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 13:11 |

Hasbro (19 aug)

114,950 +0,580 (+0,51%)

PAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft in het eerste kwartaal onverwacht zwarte cijfers geschreven. De fabrikant van onder meer Nerf-speelgoedpistolen, het Monopoly-bordspel, My Little Pony's en Transformers-poppetjes toont daarmee aan op de goede weg te zijn na de problemen door de ondergang van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us.

De nettowinst kwam uit op 26,7 miljoen dollar waar een jaar eerder in het eerste kwartaal nog een verlies van 112,5 miljoen dollar werd geleden. Analisten hielden gemiddeld genomen rekening met rode cijfers. Een jaar eerder moest Hasbro enkele forse eenmalige afboekingen verwerken, onder meer door het omvallen van Toys 'R' Us.

De opbrengsten stegen met 2 procent tot 732,5 miljoen dollar. De omzet had hoger kunnen uitvallen, maar Hasbro had te maken met ongunstige wisselkoerseffecten.

Het bedrijf is onder meer licentiehouder van Star Wars en Frozen, waarvan beide later dit jaar nieuwe films verschijnen. De cijfers van Hasbro zullen naar verwachting positief worden ontvangen op de beurs. In de voorbeurshandel stond het aandeel in de plus.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.