Vliegtuigtak helpt United Tech vooruit | DeBeurs.nl

Vliegtuigtak helpt United Tech vooruit

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 13:58 |

FARMINGTON (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft in het eerste kwartaal zijn omzet flink opgevoerd. Het bedrijf profiteerde van de overname van producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Ook krikte de onderneming zijn winstverwachtingen op voor het lopende jaar.

De opbrengsten dikten aan tot 18,4 miljard dollar, wat een groei van 20 procent ten opzichte van een jaar geleden betekende. De toename van de omzet kwam vooral door de beter dan verwachte prestatie van Rockwell Collins. Mede als gevolg hiervan kwamen de verkopen van vliegtuigonderdelen fors hoger uit.

Op autonome basis groeide United Tech met 8 procent. Het bedrijf ligt daarmee voor op schema. Dit jaar wordt gemikt op 3 tot 5 procent groei. Onder de streep resteerde een winst van 1,3 miljard dollar.

Verder meldt United Tech dat de voorbereidingen om zichzelf op te splitsen in vier onafhankelijke bedrijven goed verlopen. Naar verwachting worden liftenmaker Otis en producent van onder meer airconditioners Carrier in de eerste helft van 2020 afgesplitst.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.