Thuiswerken levert chipmaker Intel fors hogere omzet op

Gepubliceerd op 23 april 2020 23:10 | Reacties: 9

ASML (13 jul)

353,500 +4,800 (+1,38%)

Intel Corp (13 jul)

58,580 -0,950 (-1,60%)

SANTA CLARA (AFN) - De Amerikaanse chipmaker Intel heeft in het eerste kwartaal de omzet flink opgevoerd. Door het nieuwe coronavirus zijn veel mensen tot thuiswerken veroordeeld, waardoor datacenters op volle toeren draaien om al het onlinewerk mogelijk te maken. Daardoor nam ook de behoefte aan halfgeleiders van Intel voor datacenters sterk toe.

Het onderdeel dat chips voor datacenters maakt, voerde de omzet met 43 procent op tot 7 miljard dollar. Daaronder vallen ook chips voor clouddiensten, waarvan de opbrengsten met ruim de helft toenamen. Ook chips voor pc's leverde Intel beduidend meer op dan in dezelfde periode vorig jaar.

De totale omzet steeg op jaarbasis met 23 procent tot 19,8 miljard dollar. Daarvan bleef 5,7 miljard dollar aan nettowinst over, een stijging van 42 procent.

In het tweede kwartaal verwacht Intel een omzet rond de 18,5 miljard te boeken. Voor heel 2020 geeft Intel geen vooruitzichten, omdat de wereldwijde virusuitbraak voor te veel economische onzekerheden zorgt.

10 Posts
StoplossBurner
0
quote:

Studentenrekening schreef op 23 april 2020 23:22:


-5.5% after hours.


Volgens de bekende beurslogica? Bijzonder goed nieuws betekent daling?
jan de vakman
0
Je ziet op het ogenblik hele vreemde koersreakties op de beurs,hoe slechter de cijfers,hoe meer de koers omhoog gaat en goeie cijfers worden vaak met dik rood beloond,ik hoop toch maar dat mijn chippies vrolijk worden van dit schitterende verhaal van intel!!
StoplossBurner
0
Lees dat ze stoppen met opkoopprogramma. Dus geen 'gratis' koersstijging meer voor andere partijen. Verwacht dat heel veel bedrijven daar mee gaan stoppen, omdat ze nu voort wel een nuttige bestemming hebben voor hun overvloed aan geld als appeltje voor de dorstige periode.
BrentW
0
De daling nabeurs is te verklaren. Apple heeft aangekondigd zelfs chips voor haar MacBooks te gaan produceren.
Mr.Windows
0
Gewoon een stabiel bedrijf en als Intel groeit dan groeit ASML ook! En wat betreft Apple dat was al bekend dat ze meer eigen chips zouden gaan maken, dus 5,5% daling is m.i. de fors...maar de markt heeft altijd gelijk toch? (ik heb ASML/Apple en Intel aandelen en die staan ruim in de plus als lange termijnbelegger ;))
StudeerRoeiHandel
0
quote:

StoplossBurner schreef op 23 april 2020 23:32:


[...]

Volgens de bekende beurslogica? Bijzonder goed nieuws betekent daling?


Het is geen bijzonder goed nieuws. De outlook voor de rest van 2020 is slecht voor Intel ongeacht hoe goed Q1 ging, geven zij ook zelf aan.

"The company now forecasts a trend of lower sequential revenues due to reduced data center sales and the loss of 5G mobile chips."

Dus een dalende koers is niet gek.
Hilkenbrook13
1
Wat een allemachtige onzin. Dit korte termijn gebeuren, thuiswerken, kan nooit zo snel effect hebben op chips. Infra structuur is het enige wat daarvoor nodig is, en die spullen zijn er al lang.
RobS
0
Voorbeurs 6% lager de outlook zal wel niet goed zijn. En Kijk eens naar ASML ex-dividend vandaag maar 0,60 % lager! Zal wel wat vuurwerk komen vanmiddag!!
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.