ECB toont zorgen over inflatie

Gepubliceerd op 23 mei 2019 14:41 | Reacties: 7 | Onderwerpen: inflatie 

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben hun zorgen geuit over de toenemende vrees in de markt dat de inflatie gedurende ruimere tijd laag blijft. Dat blijkt uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de ECB-bankiers vorige maand.

In de documenten die donderdag werden vrijgegeven werd wel duidelijk dat ingrijpen nog niet direct noodzakelijk was. Wel werd de inflatie "oncomfortabel laag" genoemd. De ECB streeft naar een inflatieniveau van net geen 2 procent.

De volgende beleidsvergadering begint op 6 juni in Litouwen.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
Ja, ze willen maar wat graag al die staatsschulden laten verdampen.
Kunnen we nog meer parasieten aan laten klampen.
Red_
0
Kijken ze nooit naar de huizenprijs en energieprijs dan?
heb het idee dat die 2% toch echt met gemak gehaald wordt...
finance2u
1
Complete onzin dit, de inflatie is gigantisch al jaren, ook al tig keer verteld door alles en iedereen maar de ECB filtert op een of andere manier zo dat men zogenaamd een excuus heeft om de rente laag te houden.
sparta 1
0
Zeker nooit met Rutte gesproken. BTW hier en daar wat verhogen en zaak is voorlopig weer geregeld. Inflatie Nederland ca 3%
Met Effekt
0
Die inflatie doelstelling is sowieso vreemd. De achterliggende gedachte moet het doel zijn, bv werkgelegenheid, economische groei, enz. Lage inflatie werd gezien als een voorwaarde voor dit soort doelen maar de lage inflatie die al meer dan 20 jaar in Japan heerst toont aan dat lage inflatie alleen niet voldoende is. Ook de meer recente QE met negatieve rente zonder inflatie toont aan dat de economische theorien falen.
watergeus
0
Voormalig president Nout Wellink heeft ook 10 jaar lang keihard gelogen dat de inflatie maar 1,6 % was na invoering euro. tot ie met pensioen ging en de jokkebrok toegaf dat het veel hoger was.Bankiers hebben hun eigen rekentaal. Draghi zal voor zijn vertrek de angst erin jagen om de rente laag te houden om zijn thuisland Italie met slechte leningen te blijven beschermen. Dat heeft de Nederlandse spaarder bij elkaar de afgelopen 10 jaar vele miljarden gekost. Ja,ja Europa is van ons allemaal als het om betalen gaat, niet om verdelen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.