Aalberts ziet orders en omzet weer aantrekken

Gepubliceerd op 23 juni 2020 08:05 | Reacties: 2

AALBERTS NV (09:50)

39,960 +0,440 (+1,11%)

UTRECHT (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts ziet vanaf de laatste weken van mei de orders en omzet weer toenemen, nadat die eerder onder druk kwamen te staan door de coronacrisis. Dat meldde het bedrijf in een tussentijds handelsbericht.

Volgens Aalberts viel de autonome omzet in de eerste vijf maanden van dit jaar 12 procent lager uit dan een jaar eerder vanwege de coronacrisis. Het bedrijf had te maken met een beperkt aantal coronabesmettingen en moest enkele locaties in Zuid-Europa voor enkele weken sluiten op last van overheden. Sinds begin mei zijn alle getroffen vestigingen weer heropend.

Het orderboek stond eind mei op een vergelijkbaar niveau als een jaar eerder, met een daling van de nettoschuld met 15 procent op jaarbasis. Aalberts sneed op verschillende manieren in de kosten om de crisis het hoofd te bieden. Volgens het bedrijf zullen deze ingrepen dit jaar leiden tot eenmalige herstructureringskosten, maar wordt daarvan in de tweede helft van dit jaar deels geprofiteerd en ook in heel 2021.

Extra kosten

In een toelichting zei topman Wim Pelsma van Aalberts dat de vorig jaar aangekondigde strategie voor de komende jaren voor een groot deel versneld wordt uitgevoerd, wat dus extra kosten voor de onderneming meebrengt. Daarbij versnelt het bedrijf de integratie van bepaalde locaties, wat gevolgen kan hebben voor werkgelegenheid. Aalberts komt eind juli met meer details als cijfers over de eerste helft van dit jaar worden gepubliceerd.

Pelsma stelt dat wat hem betreft Aalberts goed door de crisis is gekomen, al hakte de virusuitbraak er wel flink in na een redelijk goede start van het jaar. Ondanks de lastige marktomstandigheden bleef Aalberts investeringen doen om zijn positie versterken, zegt de topman.

2 Posts
Jake90
0
Mr.Windows
0
Mooi bedrijf en Aalberts en ASML werken al jaren samen, zou dat ook een rol spelen dat ze zulke mooie cijfers presenteren :)?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.