Damrak wint terrein

Gepubliceerd op 23 juli 2019 09:11 | Reacties: 9 | Onderwerpen: detachering 

AEX (14:46)

536,24 +3,67 (+0,69%)

RANDSTAD NV (14:31)

39,080 +1,350 (+3,58%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De beurshandel stond vooral in het teken van de aanhoudende stroom van bedrijfsresultaten. Op het Damrak ging fitnessketen Basic-Fit hard omlaag na resultaten. Uitzender Randstad maakte zijn openingsverlies binnen drie kwartier goed.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 579,80 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 822,29 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen kregen er tot 0,7 procent bij.

Randstad opende in de staartgroep bij de hoofdfondsen, maar noteerde later een plus van 0,8 procent. Het uitzendconcern zag de omzet en winst dalen in het afgelopen kwartaal, en verwacht dat de negatieve trend in het derde kwartaal verder doorzet. ArcelorMittal ging aan kop met een winst van 3,8 procent. Het staalconcern verhoogde zijn prijzen van plat staal in de Verenigde Staten.

Basic-Fit

In de MidKap moest Basic-Fit het ontgelden. De uitbater van fitnesscentra wist de omzet in de eerste jaarhelft flink op te voeren en bereikte voor het eerst de grens van 2 miljoen abonnees. Het aandeel zakte desondanks bijna 5 procent.

De Europese toeleveranciers van Apple waren in trek. De Amerikaanse iPhone-maker is volgens persbureau Bloomberg in vergevorderde gesprekken met Intel om de tak van de chipgigant over te nemen die draadloze modemchips maakt. In Amsterdam won chipmachinemaker ASML 2,2 procent. De chipbedrijven ASMI en Besi stegen 1,7 en 2,6 procent.

BAIC

In Zürich klom sensormaker AMS 9 procent na een sterk kwartaalbericht. De Oostenrijkse toeleverancier van Apple liet ook weten toch weer na te denken over een overname van verlichtingsfabrikant Osram Licht (plus 2,8 procent).

De Duitse maker van banden en remsystemen Continental dikte 1,8 procent aan in Frankfurt, ondanks een verlaging van de verwachtingen voor dit jaar. Daimler won 1,8 procent. Beijing Automotive Group (BAIC) heeft een belang van 5 procent genomen in de Duitse autobouwer.

De euro was 1,1191 dollar waard, tegen 1,1217 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie meer op 56,26 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent in prijs tot 63,23 dollar per vat.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Peak
2
Wat is dit nou weer een droevige aanblik met de koerswinstpercentages?? Zet het beeld dan op zwart of zoiets maar dit? Kom op zeg.... beneden alle peil. De medewerkers van IEX hebben gisteren zelf ook verkeerde conclucies weergegeven gebaseerd op foute koersen. Ik wil serieus mijn lidmaatschapsgeld terug. Heus er kan een uurtje iets fout gaan, maar twee dagen. BELACHELIJK !!
Peak
0
Galapagos; +10% ?, geef het maar, betaal maar uit IEX !!. Waardeloze bende. Gooi het scherm op zwart, dit kunnen jullie echt niet flikken 2 dagen lang. stelletje droeftoeters.....
Wilbar
1
Peak, zoals we allemaal weten krijgt IEX alle getallen aangeleverd door derden. IEX is alleen een doorgeefluik. Je kan ze ook gewoon een mailtje sturen in plaats van je frustraties hier te demonstreren.
IEX - Forummoderator
0
Wederom narigheid met de aanlevering van de koersen door onze dataleverancier.

Net als gisteren worden op IEX.nl en op de andere sites van IEX Media wél de actuele koersen getoond, maar kloppen de stijgings- of dalingspercentages niet. Houd hier dus rekening mee bij het interpreteren van de koersen. Onze excuses voor de niet-accurate weergave.

www.iex.nl/Column/482751/Koersen-nog-...

Groet Henk
TA=verlies
0
Dansen op de vulkaan! Economie overhit, steeds langere files, groot personeelstekort. Dit gaat goed fout, maar blijkbaar zien de meeste het totaal anders...
Erny
0
23-07-19 om 10.28 uur

Koersinformatie bij ING : ABN -0.27 %
Koersinformatie bij IEX : ABN -3.48 %

Nogal een verschil inderdaad. Het is maar dat u het weet.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.