Prognoses omhoog bij maker Kleenex en Huggies | DeBeurs.nl

Prognoses omhoog bij maker Kleenex en Huggies

Gepubliceerd op 23 jul 2019 om 14:18 |

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Naar eigen zeggen profiteert het bedrijf van gunstige marktomstandigheden. Ook werpen kostenbesparingen hun vruchten af.

De producent van onder meer Huggies en Kleenex rekent nu op een omzetgroei op eigen kracht van 3 procent en een aangepaste winst per aandeel tussen de 6,65 en 6,80 dollar. Eerder rekende Kimberly-Clark nog op 2 procent meer verkopen en een winst per aandeel van 6,50 tot 6,70 dollar.

Topman Mike Hsu spreekt van "uitstekende progressie" in het tweede kwartaal. Hij benadrukt dat het niet alleen goed ging met de verkopen en de marge, maar dat er via dividend en het inkopen van aandelen tevens ruim een half miljard dollar aan de aandeelhouders is uitgekeerd. Het bedrijf kondigde begin vorig jaar nog een wereldwijde reorganisatie aan om winstgevender te worden, waarbij duizenden banen verloren gingen.

Kimberly-Clark zette een kwartaalomzet van 4,6 miljard dollar in de boeken. Dat is een fractie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar op eigen kracht, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, gingen de verkopen juist 5 omhoog. Het nettoresultaat bedroeg 495 miljoen dollar, waar een jaar terug nog 465 miljoen dollar in de boeken ging.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.