BAM breidt publiek-private-samenwerking met PGGM uit

Gepubliceerd op 23 november 2020 08:27 | Reacties: 5

BAM (22 jan)

1,672 -0,016 (-0,95%)

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM en pensioenuitvoerder PGGM breiden hun bestaande samenwerking op het gebied van publiek-private projecten verder uit. De deal leidt voor BAM tot een toename van het eigen vermogen met circa 125 miljoen euro, inclusief een herwaardering van het aangehouden aandelenbelang van BAM naar de marktwaarde.

PGGM Infrastructure Fund wil een belang van 50 procent nemen in BAM PPP, dat in Europa actief is met het ontwikkelen en managen van pps-concessies. Daarmee kan de bouwer met de projecten naar eigen zeggen ook uitbreiden naar landen buiten de Europese thuismarkten.

Met de overeenkomst is een bedrag van circa 130 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag bestaat uit een vergoeding van circa 100 miljoen euro bij de afronding van de deal en een aanvullende vergoeding indien BAM PPP in de komende jaren specifieke financiële doelstellingen behaalt.

De transactie is onder voorbehoud van een definitieve overeenkomst over de documentatie en enkele goedkeuringen en wordt naar verwachting nog dit jaar voltooid. De samenwerking tussen BAM en PGGM werd in 2011 gevormd, via de joint venture BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie.

7 Posts
LAGM
0
bijzonder laag genoteerd. Lijkt mij met de aanhoudende woningnood en daaropvolgende run op nieuwbouw dit aandeel in de toekomst best interessant kan gaan worden.
Jopie1962
0
quote:

LAGM schreef op 23 november 2020 08:54:


bijzonder laag genoteerd. Lijkt mij met de aanhoudende woningnood en daaropvolgende run op nieuwbouw dit aandeel in de toekomst best interessant kan gaan worden.


Als ze EINDELIJK leren om grote projecten onder controle te houden ... dan wél.
LAGM
0
quote:

Jopie1962 schreef op 23 november 2020 09:33:


[...]

Als ze EINDELIJK leren om grote projecten onder controle te houden ... dan wél.


Feit
marcel13
0
23/11/2020 9:44:46
Beursblik: BAM geeft solvabiliteit een boost

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft met een PPS-deal met PGGM de solvabiliteit een 'boost' gegeven. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING maandag.

PGGM Infrastructure Fund wil een belang van 50 procent nemen in BAM PPP, een ontwikkelaar en manager van pps-concessies. De samenwerking leidt na afronding tot een toename van het eigen vermogen van BAM met ongeveer 125 miljoen euro.

Met deze verkoop wordt de toekomstige winst van BAM ook kleiner, benadrukte Hollestelle. Maar BAM ontvangt nu wel in een keer 100 miljoen euro.

De analist vindt het een goede deal voor BAM, ondanks dat het bouwbedrijf één van zijn meest stabiele winstonderdelen deels verkoopt.

"We hadden zorgen over de financiële positie van het bedrijf, zowel op het vlak van liquiditeit als kapitaalratio's, dus vanuit dit perspectief is het een goede stap in de juiste richting", oordeelde Hollstelle.

De analist kijkt uit naar begin volgend jaar, als hij een strategisch plan van de bouwer verwacht.

ING heeft een Houden advies op BAM met een koersdoel van 1,20 euro. Het aandeel steeg maandag 11 procent tot 1,61 euro.

Door: ABM Financial News.
marcel13
0
Bam verkoopt deels één van zijn meest stabiele winstonderdelen in ruil voor wat geld en ademruimte.
Met deze verkoop wordt de toekomstige winst van BAM ook kleiner.
rationeel
0
Het is een uitbreiding van de samenwerking die er al was.
BAM is een bouwbedrijf en geen vastgoedonderneming.

Het is een volstrekt logische samenwerking.

Goed en NORMAAL dat PGGM ONS pensioengeld aan het werk zet bij ONZE ondernemingen.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.