'Stap in de goede richting voor BAM'

Gepubliceerd op 23 november 2020 10:18 | Reacties: 11

BAM (09:58)

1,647 +0,035 (+2,17%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwer BAM 50 procent van zijn belang in BAM-PPP overdoet aan pensioenuitvoerder PPGM is goed nieuws voor de vermogenspositie van de bouwer. Dat concluderen kenners van ING.

BAM en PGGM zeiden hun bestaande samenwerking op het gebied van publiek-private projecten verder uit te breiden. De deal leidt voor BAM tot een toename van het eigen vermogen met circa 125 miljoen euro, inclusief een herwaardering van het aangehouden aandelenbelang van BAM naar de marktwaarde.

ING wijst er wel op dat BAM-PPP een van de meest stabiele divisies is gebleken in de afgelopen jaren. Maar de bankkenners waren vooral bezorgd over de financiële positie van BAM. Dan gaat het om liquiditeit en kapitaalratio. Daartegen afgezet is de deal goed nieuws, aldus de kenners.

ING denkt dat deze stap deel kan uitmaken van een groter operationeel en strategisch plan dat door het nieuwe managementteam naar verwachting volgend jaar wordt aangekondigd. ING heeft een hold-advies op ING met een koersdoel van 1,20 euro. Het aandeel BAM noteerde maandag omstreeks 10.00 uur 11 procent hoger 1,61 euro.

11 Posts
Realy
2
Nu maar hopen dat het geld niet wordt verspild door foutieve berekeningen in de aankomende projecten. Wel werk maar geen winst! Want rekenen kunnen ze bij BAM niet en onderhandelen met opdrachtgevers over meer en minderwerken al evenmin.
MartijnN1932
1
wacht even ING geeft een hold advies met een koersdoel van 1,20???

Als je een koersdoel hebt van 1,20 EUR en het aandeel staat op 1,60.

dan kan je toch eigenlijk niet met drogen ogen zeggen dat je het aandeel moet houden.

dat zou een hard verkoop advies moeten zijn,

*dit staat los van het feit of ik de huidige koers wel of niet geschikt vind voor BAM, Ik zelf zit er ruimschoots in met tot nu toe alleen een verlies..
horscamp
1
ING KOMT MET EEN KOERS DOEL VAN 1,20 EN HER IS ALLEMAAL GOED NIEUWS EN MOOIE VOORTUITZICHTE EN MET EEN HUIDIGE KOERS VAN 1,60 IS BEGRIJP ER HELEMAAL NIKS VAN. MAAR JA IK BEN OOK GEEN ANALIST
JeroenW
0
Inderdaad. Als je vandaag een koersdoel geeft van 1,20 met advies "houden", terwijl de koers vorige week al ver daarboven zat, dan klopt er iets niet.
Pavlov44
0
Als de koers volgende week op 2 euro staat dan verandert ING naar een sell advies met koersdoel 5 euro. Dit is analisten logica. Jullie begrijpen er allemaal niks van.
PMiller
1
quote:

horscamp schreef op 23 november 2020 10:49:


ING KOMT MET EEN KOERS DOEL VAN 1,20 EN HER IS ALLEMAAL GOED NIEUWS EN MOOIE VOORTUITZICHTE EN MET EEN HUIDIGE KOERS VAN 1,60 IS BEGRIJP ER HELEMAAL NIKS VAN. MAAR JA IK BEN OOK GEEN ANALIST


Je capslock doet een beetje gek
tolman
0
betweeter
0
Door jullie commentaar komt ING binnenkort met een advieswijziging.
Het bedraagt naar verwachting 1.80.
Persoonlijk verwacht ik dat BAM volgend jaar door de 3 Euro gaat.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.