Wall Street lager door zorgen coronavirus

Gepubliceerd op 24 januari 2020 19:40 | Reacties: 6

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het rood. De openingswinsten gingen in rook op na het nieuws dat een tweede geval van het besmettelijke coronavirus in de Verenigde Staten is vastgesteld. Eerder was er juist nog optimisme op Wall Street dankzij maatregelen van de Chinese overheid om verspreiding van het virus in te dammen. Beleggers hadden verder onder meer aandacht voor chipgigant Intel die met resultaten kwam.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,5 procent lager op 29.002 punten. De brede S&P 500 daalde 0,8 procent tot 3299 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,7 procent tot 9335 punten.

Volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten heeft een vrouw uit Chicago de ziekte opgelopen na een bezoek aan de Chinese stad Wuhan, waar de uitbraak van het virus is begonnen. Eerder deze week werd het coronavirus ook vastgesteld bij een man die vanuit China naar Seattle was gereisd.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines stonden onder druk met minnen tot 4,4 procent door zorgen over de verdere uitspreiding van het virus. Casino-uitbaters Wynn Resorts, Melco Resorts & Entertainment en Las Vegas Sands hadden het ook moeilijk met verliezen tot 4 procent. China is een belangrijke markt voor die bedrijven en de vrees bestaat dat Chinezen minder gaan gokken door het virus.

Intel sprong meer dan 8 procent omhoog na sterke kwartaalcijfers. Het concern profiteerde van een toenemende vraag naar chips voor datacenters.

Boeing

Boeing moest een verlies slikken van 1,2 procent door berichten dat het productietempo van de 787 Dreamliner verder verlaagd kan worden vanwege een zwakke vraag naar het vliegtuig. In oktober werd het productietempo van de Dreamliner ook al teruggeschroefd.

Creditcardverstrekker American Express verhoogde de omzet maar zag zijn nettowinst dalen door hogere kosten. Het aandeel won 2,8 procent. Kredietverstrekker Discover Financial Services kelderde bijna 10 procent na tegenvallende cijfers en verlagingen van het beleggingsadvies door zakenbanken.

Markit

Op macro-economisch gebied liet marktonderzoeker Markit weten dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie deze maand wat minder sterk is gegroeid, terwijl in de dienstensector de activiteit wel toenam.

De euro was 1,1028 dollar waard tegen 1,1023 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,5 procent in prijs tot 54,23 dollar. Brentolie werd 2,3 procent goedkoper op 60,62 dollar per vat.

9 Posts
Kaviaar
0
De EU beurzen trokken zich niets aan van het virus na "geruststellende" woorden van het WHO. Zo'n virus is niet even te isoleren en in te dammen. Dat zie je nu maar in de VS. Er zijn nog veel mensen besmet en er zullen er nog meer volgen.
ramp 2017
0
frkie
1

"Beurzen schudden virusvrees af"
"Wall Street lager door zorgen coronavirus"

ja, je moet wat als 'redacteurtje'.
Lepre Chaun
0
quote:

frkie schreef op 24 januari 2020 20:44:"Beurzen schudden virusvrees af"
"Wall Street lager door zorgen coronavirus"

ja, je moet wat als 'redacteurtje'.


Toen het virus in 2015 in het midden-oosten rond toerde hoorde je niemand erover op de Beurs.
Van der Stadt
1
Dat zijn geen zorgen om het coronavirus.

Maar het Ponzi-scheme virus duikt steeds meer op.
Robin2020
0
quote:

Van der Stadt schreef op 24 januari 2020 21:04:


Dat zijn geen zorgen om het coronavirus.

Maar het Ponzi-scheme virus duikt steeds meer op.


Ja maar daar mag je niet over praten. De beurzen laten de inflatie zien die stijgen op het onbeperkt printen van gratis geld. Alle toppen gaan neerwaarts behalve de geldcreatie die gaat gelijk op met de beurzen.
Kaspersky
0
quote:

frkie schreef op 24 januari 2020 20:44:"Beurzen schudden virusvrees af"
"Wall Street lager door zorgen coronavirus"

ja, je moet wat als 'redacteurtje'.


Richtingen sturen. Kijk maar hoe de media wordt ingezet. Onderliggende data is op lange termijn bepalend.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.