EU gaat farmaceuten houden aan contracten levering coronavaccins

Gepubliceerd op 24 januari 2021 12:41 | Reacties: 8 | Onderwerpen: Europa 

PFIZER INC. DL-,05 (25 feb)

27,670 -0,245 (-0,88%)

PARIJS (ANP/RTR) - De Europese Unie gaat farmaceutische bedrijven houden aan hun contracten voor de levering van coronavaccins. Dat heeft EU-president Charles Michel gezegd. Pfizer liet vorige week weten dat de levering vertraging oploopt. Ook zal de eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin aan de Europese Unie kleiner uitvallen dan in eerste instantie was verwacht.

De labels van het vaccin van Pfizer moesten worden aangepast en de fabriek in het Belgische Puurs wordt uitgebreid. Dat zou volgens het bedrijf leiden tot een vertraging van de bevoorrading, wat afgelopen week in veel EU-landen tot grote bezorgdheid leidde.

Regeringen willen weten waar ze op kunnen rekenen. Dat is bijvoorbeeld nodig om te beslissen of ze doses achter de hand moeten houden om ingeënte mensen de noodzakelijke tweede prik te kunnen toedienen. Anders kunnen ze die vast gebruiken voor nieuwe groepen.

Harde opstelling

Volgens Michel zorgde een harde opstelling er al voor dat de vertraging van Pfizer minder groot is dan het bedrijf eerst had aangekondigd. "We zijn van plan om farmaceutische bedrijven de contracten die ze hebben ondertekend te laten respecteren door wettelijke middelen die ons ter beschikking staan te gebruiken", zei Michel zondag op de Franse radiozender Europe 1.

Vrijdag werd bekend dat de eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin aan de Europese Unie kleiner zal uitvallen dan in eerste instantie was verwacht. Dat komt volgens de farmaceut door een probleem in de productie. Volgens een hoge EU-functionaris gaat AstraZeneca 31 miljoen doses afleveren in het eerste kwartaal van 2021, 60 procent minder dan de bedoeling was. Over de gevolgen voor de 80 miljoen doses die voor het tweede kwartaal zijn besteld, is nog geen duidelijkheid.

9 Posts
Eugen III
0
wiegveld
0
Tsja, moet er vaccin in de vials of spuitwater?
Als de fabriek niet goed klaar is voor het werk, kun je alleen vaccins van andere landen opeisen uit andere fabrieken.
Dus is in dit geval beetje armpje drukken van de EU.
Rowi62
0
Dit kan er ook nog wel bij. Wanneer gaan we eens praten over de acceptatie van coronadoden en het afsluiten van de IC.
IceBear1
0
quote:

Dr. Bob schreef op 24 januari 2021 17:57:


What is worse, the bark or the bite?


Of men nu door de hond of kat gebeten wordt.
Talltallshadow
0
Aha...Michel bereidt zich voor op claims. Hopelijk hebben de overheden zich niet in het zak laten zetten door Prizer/Astrazeneca/etc bij het tekenen van de contracten.

Met hoeveel procent gaan de aandelen van de desbetreffende farmaceuten zakken de komende dagen...Iemand een gokje?
jojo3
1
Niks productieproblemen, Deze farmaceuten verkopen liever het vaccin voor heel veel geld aan het Midden Oosten, daar zit een nog grotere winst.
Jestbread
0
quote:

Rowi62 schreef op 24 januari 2021 15:08:


Dit kan er ook nog wel bij. Wanneer gaan we eens praten over de acceptatie van coronadoden en het afsluiten van de IC.
Het afsluiten van de IC? Waar heb je het over?
WijHetVolk
0
Onbegrijpelijk dat deze zeer rijke farmaceuten een spel spelen en daar (weer) mee wegkomen.
Regeringen zouden hier keihard op moeten ingrijpen. Deze 'boys' zouden hoofdelijk aansprakelijk gesteld moeten worden voor alle Corona gerelateerde doden die er (nog) komen omdat ze zich niet aan de contractueel vastgelegde afspraken houden.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.