'Uber ontslaat 15 procent personeel Postmates na overname'

Gepubliceerd op 24 januari 2021 13:09 | Reacties: 2

SAN FRANCISCO (ANP) - Uber heeft donderdag 15 procent van het personeel van maaltijdbezorger Postmates ontslagen. Het gaat om 185 banen, melden ingewijden tegen de Amerikaanse krant The New York Times. Ook oprichter en topman Bastian Lehmann zal Postmates verlaten. Uber kocht het Amerikaanse bedrijf vorig jaar voor bijna 2,7 miljard dollar.

De ontslagen zijn onderdeel van de integratie van Postmates met Uber Eats. De twee merken en apps blijven gescheiden, maar achter de schermen wordt een deel van de werkzaamheden overgenomen door medewerkers van Uber. Een woordvoerder van Uber heeft volgens The New York Times bevestigd dat er wordt bezuinigd bij Postmates.

Het regende vorig jaar overnamedeals op de markt voor maaltijdbezorging in de Verenigde Staten. Zo sloot het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, een deal van 7,3 miljard dollar om Grubhub over te nemen. De Duitse bezorger van maaltijdboxen HelloFresh kocht op zijn beurt zijn Amerikaanse branchegenoot Factor75.

2 Posts
drooglegging
1
Dat nieuwe Europese hoofdkantoor naast het Olympisch Stadion gaat er nu wel heel raar uit zien.
Het unieke gebouw aan het Burgerweeshuispad(beschermd monument) staat er nog maar is nu helemaal omsingeld door betonnen torens en kunststoffen puien, vanaf de ringweg is er niets meer te zien van het design van het ooit unieke complex.

De schoonheidscommissie was waarschijnlijk ff met vakantie of keek ff naar de andere kant toen dit door de keuring kwam, dit gaat zeker nog een staartje krijgen(de landelijke media gaat dit oppikken, er zal om opheldering gevraagd worden)

Voor mij is dit het bewijs dat je met geld echt alles kunt kopen, werkelijk een schandaal, Shame on you Amsterdam.

Alle Europese Uber omzet(Eats/Taxi) gaat via deze locatie op het 0,00% naar een CV te Bermuda, het zogenaamde "Flashen", de term waar de trustkantoren(enkele tientallen) en brievenbus bedrijfjes(vele duizenden) maar wat graag gebruik van maken.

Alle platform afromers dragen 0,00% bij aan onze economie, sterker nog! ze romen de lokale ondernemers af en verplaatsen de opbrengsten naar elders op deze aardkloot(zie boven)

Zolang de haag dit blijft hosten stoppen steeds meer ondernemers met hun belastingafdrachten, goed voorbeeld doet volgen!
Japio_
0
Door de geluidsschermen kon je al decennia lang niets meer van het burgerweeshuis zien en Tripolis was inmiddels vergane glorie.
In het burgerweeshuis heb ik vele jaren mogen rondlopen, voor de gebruikers was het maar een dramatisch pand.
Geen klimaatbeheersing, een galmende akoestiek, een hoge luchtvochtigheid (door de niet geïsoleerde betonnen vloer boven een kruipruimte die permanent onder water stond), weinig ventilatie door de 2 halve te openen raampjes per unit, schimmel overal en een vreselijke overlast van ratten en muizen die in de kruipruimte genoten van een overdaad aan warmte van de ongeisoleerde verwarmingsbuizen.
Installaties die bij de renovatie in 92 zijn aangelegd waren 10 jaar later volledig weggerot.

Het had in de jaren 90 een andere bestemming moeten krijgen, iets met een strik er om?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.