'Cijfers Fugro boven verwachting'

Gepubliceerd op 24 februari 2017 09:23 |

Fugro (03 jul)

3,516 +0,016 (+0,46%)

AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in 2016 ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de offshore-sector beter gepresteerd dan verwacht. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de cijfers die vrijdag naar buiten kwamen.

Volgens KBC wist Fugro met zijn bedrijfsresultaat, marge en schuld de verwachtingen te overtreffen. Ook bij de kasstroom en het werkkapitaal deed de onderneming het goed. De zwakke vooruitzichten die Fugro voor dit jaar gaf vanwege de moeilijke offshore-markt komen niet als een verrassing, aldus KBC.

ING verklaarde dat Fugro op ,,alle fronten'' de prognoses heeft overtroffen en wijst eveneens specifiek op het resultaat en de schuld. Ook is ING positief over het orderboek dat hoger uitviel dan gedacht. Het bedrijf kan volgens de bank in 2017 beter presteren dan eerder werd aangenomen.

Bodem

Theodoor Gilissen meldde dat de financiële positie van Fugro niet zeer kritisch is en dat met de zwakke balansverhouding valt te leven aangezien de bodem in zicht is. Maar Gilissen vindt het risico te groot voor een fundamentele belegging in het bedrijf en daarom blijft het advies 'niet aanbevolen'.

Het advies voor Fugro bij KBC staat op hold en bij ING op buy. Het aandeel noteerde omstreeks 11.20 uur 4,6 procent hoger in de MidKap, op 15,23 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.