'Virusuitbraak houdt beurzen in greep'

Gepubliceerd op 24 februari 2020 08:18 | Reacties: 22

AEX (18:05)

561,30 +15,18 (+2,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk met een stevig verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting flink lager openen. De financiële markten blijven vooral gespitst op de verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Op het Damrak kwam PostNL met zijn jaarresultaten.

Vooral de Italiaanse beurs lijkt bij opening hard onderuit te gaan. In Italië is een derde persoon overleden aan het coronavirus. In totaal zijn in het noorden van Italië ruim 130 mensen besmet geraakt met het virus. In China is het aantal doden als gevolg van het coronavirus opgelopen tot 2592 mensen. Het aantal geïnfecteerden bedraagt ruim 77.000 gevallen. Het aantal doden in Zuid-Korea door het coronavirus is gestegen naar zeven. In totaal zijn 763 ziektegevallen vastgesteld in het Oost-Aziatische land.

De meeste Aziatische aandelenbeurzen lieten maandag flinke verliezen zien. Vooral de luchtvaartmaatschappijen gingen onderuit door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak. De Zuid-Koreaanse Kospi eindigde 3,9 procent lager onder aanvoering van de luchtvaartmaatschappijen Korean Air Lines en Asiana Airlines. In Sydney leverde de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas 7,5 procent in.

PostNL

Bij de bedrijven PostNL kampte afgelopen jaar wederom met een krimp in de hoeveelheid te bezorgen post. Toch wist de onderneming zijn omzet op te krikken. De winst ging wel omlaag. PostNL heeft verder een deal getekend over de verkoop van zijn Italiaanse dochter Nexive en benadrukte op koers te liggen om op termijn voordeel te halen uit de recente overname van het rivaliserende postbedrijf Sandd.

Het aandeel Randstad zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van HSBC hebben hun aanbeveling voor de uitzender teruggeschroefd.

Arcadis

Groothandelaar en distributeur B&S Group zag de omzet afgelopen jaar opnieuw flink stijgen. Het bedrijf had wel last van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Ook de aanhoudende protesten in Hongkong zorgden ervoor dat de vraag naar luxegoederen daar wat tegenviel. Voor dit jaar denkt B&S dat de vraag naar luxegoederen in met name Azië een tik krijgt vanwege het nieuwe coronavirus.

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft een opdracht gekregen van 45 miljoen dollar om de verkeersstromen in de Amerikaanse staat Georgia te verbeteren. Daarbovenop volgt een onderhouds-, ontwerp- en inspectieprogramma van 15 miljoen dollar.

De euro was 1,0814 dollar waard tegen 1,0850 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,3 procent tot 52,15 dollar. Brentolie kostte 2,5 procent minder op 57,03 dollar per vat.

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Jetje1
0
Henri Nostradamus
2
Sell-off is aanstaande. Cijfers van Zuid-Korea gaan laten zien dat de cijfers van China nooit geklopt hebben. De waarheid gaat het systeem van China omver gooien met enorme gevolgen voor de wereld economie. Als China hoest , worden wij omver geblazen. HN
EK-sight-ing-trader
0
Ja na 30 keer het zelfde type bericht te herhalen weten we dt nu wel... we volgen het nieuws op NOS ook dus.. dat het virus impact heft is inmiddels wel OVERbekend... tenzij er mensen doelbewust belang hebben bij een beurskrach is deze info NIET nieuw. Herhalen van deze info voegt niets toe.
TraderT123
0
Niet zo handig nieuws voor president Trump dit. Enige troef die hij in handen heeft is zijn JOBS, JOBS, JOBS en de best draaiende economie in de wereld. Dit virus slaat wel een flinke deuk hier in. China krijgt handelsoorlog, VS nu virusvrees. Vervelende samenloop of niet zo toevallig?
Alexander
0
Dat de economie goed draait ligt niet aan Trump maar probeert hij wel naar zich toe te trekken. Dat de beurzen nu gaan kelderen ligt buiten hem en zal hij zeker gaan opvoeren.
Kaviaar
0
quote:

Hangyodon schreef op 24 februari 2020 08:20:


Hop naar 591 aex


Daaronder. Vandaag of zeer binnenkort.
IceBear1
0
Dit is een geweldig instap en koop moment! Kopen, kopen, kopen.

Economische impact coronavirus valt mogelijk mee
JohannesPON
0
Wat mij verbaasd is dat niemand kijkt naar aantal nieuwe besmettingen vooral in China. Die gaan zienderogen naar beneden. Heb net met China gesproken. Buiten Hubei Provincie bijna 80 pct van debedrijven zijn weer begonnen.
Bijna geen nieuwe besmettingen meer buiten Hubei.
Dus men ziet het daar stuk rooskleuriger in. Ook Shanghai stockmarket slechts fractie lager.
TraderT123
0
quote:

JohannesPON schreef op 24 februari 2020 09:31:


Wat mij verbaasd is dat niemand kijkt naar aantal nieuwe besmettingen vooral in China. Die gaan zienderogen naar beneden. Heb net met China gesproken. Buiten Hubei Provincie bijna 80 pct van debedrijven zijn weer begonnen.
Bijna geen nieuwe besmettingen meer buiten Hubei.
Dus men ziet het daar stuk rooskleuriger in. Ook Shanghai stockmarket slechts fractie lager.

Paniek staat altijd boven logica..
[verwijderd]
0
quote:

TraderT123 schreef op 24 februari 2020 09:34:


[...]
Paniek staat altijd boven logica..


Net als naïviteit, cijfers zijn onbetrouwbaar, zeker uit China, interessanter is om te kijken hoe het zich verspreid, met name in meer betrouwbare regio's. Virus grijpt nu om Iran heen, 3 uit 700 évacuées naar Koeweit zijn besmet, voor het eerst sinds de culturele revolutie houd China een jaarlijkse bijeenkomst niet in maart, Xi roept dat dit wel eens de ergste crisis kan worden.
TraderT123
0
Stel dat we de cijfers uit China even vergelijken met de griepepidemie in Nederland van 2017/2018.
Nederland 17 miljoen inwoners
+/- 900.000 inwoners griepachtige verschijnselen
9444 doden in Nederland ten gevolge van het griepvirus.
5% van Nederlanders had griep
CFR van 1%

China 1,45 miljard inwoners
+/- 77000 mensen besmet met het coronavirus
0,0005% van de mensen in China is besmet met het coronavirus.

Ik kan de griepcijfers van China nergens vinden. Maar stel dat deze hetzelfde zijn als in Nederland.
Dus 5% van 1,45 miljard mensen heeft griep in China en 1% overlijdt hieraan. Dus 72,5 miljoen besmettingen en 725.000 doden. Bij Corona is dit in bijna 3 maanden slechts 77.000 besmettingen en 2500 doden.

Kunnen we dan niet concluderen dat met een RO (reproductiegetal) van ongeveeer 2-3 bij griep en dat deze ongeveer hetzelfde is bij het Coronavirus of zelfs meer, dat China het verdomd goed doet om de verspreiding in te dammen? Ik heb gelezen dat Xi fouten heeft gemaakt bij de aanpak van de bestrijding, maar ik denk dat hij het precies goed heeft gedaan. Stel dat er in de eerste 2 weken al aan de noodbel was getrokken, ik denk dat een groot gedeelte van de Chinezen uit het epicentrum waren gevlucht en dat de verspreiding nu veel erger was geweest.
pietje-2005
0
Het virus houdt ook de IEX site in de greep ?
Lijkt niet vooruit te branden, of is stokoude Bill met Ramen weer aan het etteren ?
Niet te doen, zo traag is de IEX site nu; andere sites lopen wel lekker ???
Moet ook weer voor de derde keer inloggen ?
Jetje1
0
JohannesPON
0
Cijfers uit China zijn zeer betrouwbaar deze keer. Nogmaals alle besmettingen daar gaan naar beneden en bedrijven beginnen weer te produceren met uitzondering van Hubei/Wuhan.

Ik ben het ook eens met de griep vergelijking. Behalve dat Covid erg besmettelijk is. We zien ook bij de overleden altijd bepaalt soort patient, ouder, reeds vatbaar etc.

Er is in Italie 1 persoon overleden, buitenland pagina Telegraaf voluit.
In Korea zijn 3 meer slachtoffers gevallen, kranten schreeuwen dat dodental Korea is Verdubbeld.

Toch enigszins paniek pers!
Jetje1
0
haha , nog zo'n grapjas, betrouwbare cijfers uit china, wordt een wakker man.
De verhoudingen in besmettingen lopen aardig scheef, tussen italie korea iran, en dan china.
mensen wordt daar de mond gesnoerd en gevangen gezet als ze iets durven te zeggen (bbc )
JohannesPON
0
Jammer dat je zo reageert. Laat ik zeggen dat ik mijn informatie uit directe hand krijg uit China.

Maar als je het niet gelooft dan moet je nu echt de schuikelder ingaan.
Jetje1
0
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.