ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig af | DeBeurs.nl

ABN AMRO rondt juridische fusie spoedig af

Gepubliceerd op 24 jun 2019 om 18:05 | Reacties: 2 | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (16 okt)

16,770 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft van de toezichthouders alle vereiste goedkeuringen ontvangen voor de juridische fusie tussen ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. De fusieakte wordt op 28 juni gepasseerd. Daarmee wordt de juridische fusie op 29 juni van kracht.

ABN AMRO Bank wordt de verkrijgende rechtspersoon en ABN AMRO Group houdt op te bestaan. Als gevolg hiervan worden alle aandelen in ABN AMRO Group aandelen in ABN AMRO Bank en zal elk certificaat één aandeel in ABN AMRO Bank vertegenwoordigen. De certificaten behouden hun notering op Euronext Amsterdam. De juridische fusie heeft geen gevolgen voor houders van door ABN AMRO Bank uitgegeven schuldpapier.

De fusie zal een positieve invloed hebben op verschillende kapitaalratio’s. Op pro forma basis verbeteren de kapitaalratio’s (per einde eerste kwartaal) als volgt: de Tier 1-kapitaalratio verbetert naar 19,8 procent (van 18,9 procent), de totale kapitaalratio naar 25,8 procent (van 21,7 procent) en de leverage ratio naar 4,3 procent (van 4,1 procent).

Met de juridische fusie verdwijnt de MDA shortfall (Maximum Distributable Amount) en worden de administratieve processen vereenvoudigd. Verder heeft de fusie geen materiële gevolgen.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
quote:

gokker schreef op 24 jun 2019 om 18:17:


Verklaart dit de dip vandaag omstreeks 17:00?
Zo ja, waarom?


Volgens het bericht heeft de fusie geen materiële gevolgen. Daling zal wel met de sector samenhangen. Banken zijn in de toekomst overbodig en steeds meer partijen zien dat in. Denk ook niet dat dit een "dip" is, maar gewoon uiting van de structurele daling van de koerden van bankaandelen.
Afhankelijk van de marktomstandigheden / ECB soms snel, soms wat minder snel dalend.
Sps uslugi
0
banken worden belangrijker maar met een andere rol , is Abnamro er klaar voor is belangrijker , als de bank 2 overnames doet wel dan kan het wereld wijd mee doen bij de echt grote banken
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.