Dow Jonesindex voor het eerst door grens 30.000 punten

Gepubliceerd op 24 november 2020 17:38 | Reacties: 15

NEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex is voor het eerst boven de 30.000 punten uitgekomen. De bekende Amerikaanse beursgraadmeter stond dinsdag na twee uur handelen 1,4 procent hoger. Ondanks de coronacrisis worden op Wall Street telkens records verbroken. Positief vaccinnieuws en opluchting over de machtsoverdracht van president Donald Trump aan zijn Democratische opvolger Joe Biden zorgden voor de meest recente rally.

Omstreeks 17.29 uur uur (Nederlandse tijd) stond de Dow-Jonesindex, waarin dertig grote Amerikaanse bedrijven zijn opgenomen, op meer dan 30.001 punten. De Dow sloot begin 2017 voor het eerst boven de 20.000 punten. In januari 2018 werd de grens van 25.000 punten doorbroken. Voor het uitbreken van de coronapandemie was de Dow ook hard op weg naar de 30.000 punten. Door de crisis zakte de graadmeter terug tot onder de 20.000 punten.

Dat de aandelenbeurzen stijgen te midden van een recessie, heeft er deels mee te maken dat de rentestanden historisch laag zijn. Om toch rendement te behalen zijn bij beleggers aandelen in trek. De rentestanden bleven na het uitbreken van de coronacrisis laag door alle stimuleringsmaatregelen die centrale banken namen, zoals het massaal opkopen van obligaties.

Vaccins

De hoop dat er spoedig werkende en betrouwbare vaccins komen die een einde maken aan de wereldwijde virusuitbraak, zorgt er de laatste weken bovendien voor dat beleggers meer risico durven te nemen. De waarde van goud, dat doorgaans als veilige belegging in onzekere tijden wordt gezien, daalt sinds zijn piek in juli weer gestaag. Een troy ounce van het edelmetaal noteerde dinsdag bijna 2 procent lager op iets meer dan 1804 dollar

Ook op de markt voor olie werd dinsdag een symbolisch succes gevierd. Een vat Amerikaanse olie was kortstondig meer dan 45 dollar waard. Dat was sinds begin maart, toen olieprijzen door corona hard begonnen te dalen, niet meer gebeurd. Door de hoop op een vaccin speculeren beleggers op een toenemende vraag naar olie nu er zicht is op een einde aan lockdowns.

12 Posts
Kaviaar
0
Jopie1962
1
Hoezo onbegrijpelijk?

De Dow wordt in dollars uitgedrukt, en daarvan zijn er steeds méér waardoor ze steeds minder waard worden, dus logisch toch dat je steeds meer dollars nodig hebt om dezelfde bedrijven te kopen??!!
Ger1948
0
N i et alleen steeds meer dollars.....wereldwijd draaien de geldpersen overuren....
Halfje wit binnenkort € 5.--
Nuchtere Kijk Op
0
Is toch al jaren lang gaande? Record regens in Amerika en bv. de AEX die giga achterloopt. Ik moet me dag afschriften er inmiddels bij zoeken, maar AEX heeft heeeeeeeel lang geleden echt op 720 gestaan ;-) En zijn we ook daar nog ver van verwijderd.
MacVersie
0
Het is inderdaad onbegrijpelijk dat er oneconomische maatregelen worden genomen om de beurzen te laten stijgen. Wat ik ook onbegrijpelijk vind, is dat er gepromoot wordt elektrisch te gaan rijden. Zo goed zijn elektrische auto's ook niet voor het milieu.
Hier wordt alleen maar meer geld bij de gewone mens uit de zakken geklopt en het milieu gaat nog verder naar de klote. Er moet in mijn ogen meer met waterstof gedaan worden.
MacVersie
0
Coupejet
0
SuTrade
0
Meedoen met de Hosana..... @ maak het makkelijk voor je zelf en begrijpelijk!
Doe vooral goed je huiswerk en dat gaat zeker lonen, ga niet met de kudde mee !
Chasse_Patate
2
Rente negatief.
Zo lang er ook maar enig rendement op aandelen zit blijven ze stijgen.
Eind volgend jaar de AEX door de 1.000.
Vol in aandelen en genieten maar, ongelooflijk al dit gratis geld.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.