DHL: zorgen om machtspositie PostNL en Sandd | DeBeurs.nl

DHL: zorgen om machtspositie PostNL en Sandd

Gepubliceerd op 25 feb 2019 om 12:07 | Reacties: 15

PostNL (16 aug)

1,753 +0,026 (+1,51%)

UTRECHT (AFN) - Pakketbezorger DHL uit zijn zorgen over de voorgenomen overname van Sandd door PostNL en dan met name de ,,machtspositie" die het fusiebedrijf in handen zou krijgen. De pakketbezorger wijst daarbij naar een rapport van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de toenemende concentratie.

DHL zegt dat de overname ,,een gezonde marktontwikkeling van de pakketmarkt" in de weg zal zitten. DHL wijst onder meer op de keuzevrijheid voor bedrijven en consumenten, innovatie gericht op duurzaamheid en duurzame arbeidsrelaties die vanwege de deal bemoeilijkt zal worden.

De onderneming is naar eigen zeggen niet direct partij in de Universele Postdienst (UPD) , maar wel in de bredere bezorgmarkt, waar zowel de post- als de pakketmarkt deel van uitmaken. ,,Wij benadrukken het belang om serieus te kijken naar het oordeel van de ACM en waarschuwen voor de neiging dit al bij voorbaat via slimme wettelijke clausules opzij te zetten."

DHL vindt ook dat er serieus gekeken moet worden naar alternatieven die onvoldoende uit de verf zijn gekomen in het rapport naar aanleiding van de Postdialoog. Het bedrijf wijst onder meer op het voorstel voor een generieke heffing op alle post.

13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
EuroFool
0
Ach, de eerste donderwolken aan de horizon. Dit plus de ACM politiek, de niet-dividend situatie, personeel onzekerheid....
R0ME0
0
Logisch dat DHL zich zorgen maakt als concurrent maar als Sandd niet wordt overgenomen en Sandd zou zich een keer aan alle arbeidsnormen houden dan houd de toko er vanzelf mee op en valt die keuze ook weg.

En hoe groot worden ze nu echt in de pakketjes... heb elke week vele busjes met vanalles en nogwat er op in de straat met pakjes.

Het postgedeelte daar zou je liever vanaf zijn dus dat daar concentratie in komt wat goed gereguleerd wordt nou en... en voor de overheid is het idee dat het nederlands is en blijft belangrijk vanwege blauwe enveloppen en stembiljetten.

Dit gaat er door komen.

Kunnen de postzegelprijzen richting of rond de 1 euro stabiliseren nu ze de contracten van grote partijen kunnen opwaarderen ipv dat ze elkaar kapot concurreren onder de kostprijs.

Geen wonder dat die groep zich ook zorgen maakt maar ze zullen toch minimaal kostprijs + winstmarge gaan betalen anders mag de burgerpostprijs dat weer ophoesten.

Moet bijvoorbeeld de postcode loterij maar wat minder rotzooi sturen.
Makita
0
DHL is Deutsche Post met een Enterprise Value van 44mrd...

Dus >40x groter dan PostNL. Wat een jankers dat DHL. In België werken ze samen met Bpost om PostNL dwars te zitten.
Toekomstbeeld
1
Tsja, pakketberdrijf DHL maakt zich zorgen om een overname ve bedrijf wat voor 99% brieven bezorgd.

Hadden ze toch zelf een bod kunnen uitbrengen?

Maar ja, DHL zou maar wat graag zien dat de ACM een regel bedenkt waarbij PostNL haar winsten uit de pakketdivisie moet gaan aanwenden om de brievendivisie voort te kunnen zetten.

En zij zich dan voor de volle 100% kunnen concentreren op de pakketten en alle verdiende pakket euros kunnen herinvesteren in concurrerende acties tegen PostNL.


Ellyot
0
Een zeldzaam staaltje hypocrisie van DHL.
Ze vrezen een sterkere concurrent en komen nu met oprechte zorgen over de pakketjesmarkt.
Wie hier niet doorheen prikt.....
havik of duif
0
suske wiet
0
quote:

Ellyot schreef op 25 feb 2019 om 12:37:


Een zeldzaam staaltje hypocrisie van DHL.
Ze vrezen een sterkere concurrent en komen nu met oprechte zorgen over de pakketjesmarkt.
Wie hier niet doorheen prikt.....
Niet te geloven welke onzin .
Hopelijk laat de regering zich hier niet aan laten vangen .
De prijs van pakjes te posten zal duurder worden met of zonder fusie .
Hypocriet .
Huppeldepepup
1
Ze zien een mogelijkheid om concurrentie te pesten. De overname leidt tot concentratie van postactiviteiten, maar niet van pakketten. Daar blijft voldoende concurrentie aanwezig.
Lekker wat zand (Sandd) tussen de raderen gooien bij een concurrent is altijd prettig. Kan me niet echt druk maken over dit soort geroeptoeter. Geen echte bedreiging.
Tartessos
0
Weet je wat DHL .... dan nemen jullie ook 50% van de Sandd aandelen over.
Kost ongeveer 65 Miljoen.

Vind het een goed idee.
Gaston Lagaffe
2
Onder normale omstandigheden ben ik een tegenstander van standrechtelijke executies maar in dit geval wil ik voor de woordvoerder van DHL een uitzondering maken. Wat een hypocrisie. Jarenlang staan bedrijfsresultaten maar ook de arbeidsvoorwaarden van post-personeel onder druk omdat 2 bedrijven gedwongen worden in de sterk krimpende Postmarkt elkaar de tent uit te vechten. DHL, welke uitsluitend op de Pakketmarkt zit, hoorde je er niet over en nu dit gehuil. Eigenlijk te bizar voor woorden.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.